Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Finanțarea obiectivelor cu ocazia Centenarului Unirii trebuie să se facă în ordine, în funcție de priorități

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că finanțarea obiectivelor de la Alba Iulia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire trebuie să se facă într-o ordine prioritară, în contextul în care a citit în presă că primăria vizează reabilitarea unui cămin cultural, reparații capitale la o școală sau recompartimentări la spații administrative aparținătoare municipiului.

Deputatul Ioan Dîrzu a subliniat că și reabilitarea unui cămin cultural este, de pildă, importantă, însă nu prioritară pentru sărbătorirea a 100 de ani de la cel mai mare act de voință al tuturor românilor, Unirea Transilvaniei cu România.

”Centenarul Marii Uniri. S-au solicitat niște sume pe care Guvernul să le aloce municipiului Alba, județul Alba, în cuantum de 239,5 milioane de lei. Am văzut o serie de priorități, care mai de care mai prioritare. Discuțiile trebuie să fie foarte serioase, obiectivele care vor fi finanțate să fie cu adevărat într-o ordine prioritară. Am citit că reabilitarea unui cămin dintr-un cartier aparținător municipiului Alba Iulia ar fi una dintre cele 17 priorități”, a spus Ioan Dîrzu.

Alte exemple au fost: reparații la o școală aflată într-o zonă limitrofă sau recompartimentări spații administrative aparținătoare municipiului Alba Iulia.

”Prin investițiile care vin trebuie să maximizăm Cetatea Alba Carolina și ceea ce se va întâmpla acolo. Dacă nu ajungem să devenim puțin caraghioși”, a mai spus Dîrzu.

Totodată, el a subliniat că pe lângă banii care vor veni de la Guvern și pe lângă cei ai administrației locale și județene, fondurile europene sunt o alternativă de finanțare.

”Cred că jumătate din administrația municipiului Alba Iulia ar trebui să lucreze la atragerea de fonduri europene”, a mai spus Dîrzu.

”Vreau ca Centenarul Marii Uniri să fie extrem de serios și bine tratat. Am stabilit la întâlnirea de la Universitate, la care au fost prezenți reprezentanți ai administrației județene, locale și parlamentari, că vom avea o anumită conduită și nu vom politiza acest moment. Trebuie să facem front comun – cei care lucrează în administrație și Parlament – și să venim cu lucruri constructive și serioase”, a mai spus liderul PSD Alba.

Întrebat fiind dacă crede că este oportun un Monument al Unității Naționale, în contextul în care există deja Sala Unirii, iar opiniile au fost atât pro, cât și contra, Ioan Dîrzu a declarat că din punctul său de vedere este necesar.

”Sala Unirii are un simbol, Monumentul Unirii – 100 de ani de la Marea Unirii, are alt simbol și cred că este nevoie de el”, a spus Dîrzu.

De aceeași părere au fost și consilierii locali Bogdan Medrea și Horațiu Clepan, prezenți la conferința de presă.

Bogdan Medrea a adăugat că este nevoie și de reabilitarea Sălii Unirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea