Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Înființarea unui Muzeu de instrumente muzicale la Alba Iulia – o propunere pentru autoritățile locale și județene, din partea artistului Silvan Stâncel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

2 musikinstrumentenmuseum-ausstellungssaalRecent întors de la cel mai mare târg de instrumente muzicale din lume, Musikmesse Frankfurt – Germania, unde a participat în calitate de artist invitat, cantautorul și interpretul de muzică folk Silvan Stâncel  lansează în spațiul public și în special autorităților locale și județene din Alba ideea și propunerea de a înființa un muzeu al instrumentelor muzicale la Alba Iulia, ceea ce ar fi o premieră pentru România. Artistul albaiulian spune că a discutat deja cu producătorul român de la Reghin, SC HORA SA, iar acesta s-a arătat deschis, ba chiar este dispus să pună la dispoziție un fond semnifictiv de instrumente muzicale.

”Lansez prin prezenta în spațiul public și în special autorităților locale și județene din Alba ideea și propunerea fermă de a înființa în premieră în România MUZEUL INSTRUMENTELOR MUZICALE la Alba Iulia. Acest proiect ar aduce beneficii culturale atât locuitorilor orașului cât și vizitatorilor, ar fi un punct de atracție turistică cel puţin la nivel național și ar asigura locuri de muncă. Totodată ar putea funcționa și ca centru cultural de proiecte muzicale (concerte, ateliere, cursuri, seminarii, dezbateri etc.)

În urma participării mele recente la cel mai mare târg de instrumente muzicale din lume, Musikmesse Frankfurt – Germania, unde am susținut recitaluri și am reprezentat firma românească pe parte de chitară, am propus producătorului român de la Reghin, SC HORA SA, ideea înființării muzeului iar acesta s-a declarat totalmente deschis, oferindu-se totodată să pună la dispoziție fond semnificativ de instrumente muzicale.

Nu mai rămâne decât acceptul autorităților pe această temă, întocmirea fermă a unui proiect de management, identificarea resurselor logistice și punerea în practică.

Ofer astfel tot suportul meu profesional pentru ducerea la îndeplinire a unui asemenea obiectiv”, a transmis acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea