Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Incredibil! La trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, USR a depășit PNL, potrivit unui sondaj realizat de Kantar-TNS

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, USR a depășit PNL, potrivit unui sondaj realizat de Kantar-TNS. Trebuie precizat faptul că sondajul a fost realizat la comanda USR!

PSD se află pe primul loc, cu 40%, în sondajul Kantar-TNS, în rândul respondenților care au declarat că vor merge în mod sigur la vot și s-au decis cu ce partid vor vota.

Tot în rândul alegătorilor deciși, USR este creditat cu 19%, iar PNL cu 18%. Este pentru prima oară când Uniunea Salvați România trece înaintea Partidului Național Liberal la nivel național.

ALDE și PMP au câte 7%, în vreme ce UDMR are 3%, PRU 3%, iar Alianța Noastră – 2%.

55% dintre respondenți au precizat că sunt siguri că vor merge la vot și sunt siguri cu cine vor vota.

Rezultatele fac parte dintr-un studiu desfăşurat între 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USR. Eşantionul studiului este de 1003 respondenţi, potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook a liderului USR, Nicușor Dan.

Studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790).

Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

sursa: psnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea