Incredibil! La trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, USR a depășit PNL, potrivit unui sondaj realizat de Kantar-TNS

La trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, USR a depășit PNL, potrivit unui sondaj realizat de Kantar-TNS. Trebuie precizat faptul că sondajul a fost realizat la comanda USR!

PSD se află pe primul loc, cu 40%, în sondajul Kantar-TNS, în rândul respondenților care au declarat că vor merge în mod sigur la vot și s-au decis cu ce partid vor vota.

ELIT

Tot în rândul alegătorilor deciși, USR este creditat cu 19%, iar PNL cu 18%. Este pentru prima oară când Uniunea Salvați România trece înaintea Partidului Național Liberal la nivel național.

ALDE și PMP au câte 7%, în vreme ce UDMR are 3%, PRU 3%, iar Alianța Noastră – 2%.

55% dintre respondenți au precizat că sunt siguri că vor merge la vot și sunt siguri cu cine vor vota.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Rezultatele fac parte dintr-un studiu desfăşurat între 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USR. Eşantionul studiului este de 1003 respondenţi, potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook a liderului USR, Nicușor Dan.

Studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790).

Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

sursa: psnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

nanu 23 noiembrie 2016 at 20:54

Doamne ajuta!Voturilor PNL-istilor adevarati, vor mrerge la ALDE 80% si 20% la USR!

HH 23 noiembrie 2016 at 21:29

NU PUTEM SPUNE DACA ESTE REALA ACEASTA CERCETARE SOCILOGICA CU CARACTER ELECTORAL, DAR PNL NU ARE NICI UN ARGUMENT SA FIE INAINTEA USR, IN ULTIMII ANI SI-A „TORTURAT” PROPRIUL ELECTORAT , SINGURA SA FORTA CONSTA IN RETELELE DE ACTIVISTI CARE SUNT DE FAPT LEGATI DE SINECURI SI SIFONAREA BANULUI PUBLIC !

Illuminatus Dirigens 23 noiembrie 2016 at 22:23

PNL nu va face nici 18% la nivel national. Figura prosta pe care au facut-o in capitala la alegerile locale se va raspandi de aceasta data si in teritoriu.

ALIBABA 24 noiembrie 2016 at 7:35

pnl cu ciolanis si soros-ciolos,nu fac nici 1/3 din scorul PSD.

De fapt 24 noiembrie 2016 at 8:12

“ Incredibil!… USR a depășit PNL…”

Ce vă miraţi chiar aşa ?!!
E normal, toată lumea ştie că PNL nu mai e acel PNL istoric, cu principii sănătoase,constant, serios, integru şi consecvent crezului său politic. De când s-a corcit cu PDL şi s-a înhăitat cu toţi derbedeii formaţi, educaţi şi îndoctrinaţi de băsescu, PNL a devenit un partid asimilat, mâzgălit în căcăniu şi încorsetat de mentalităţi asimilate handicapului : “nu putem majora pensile şi salariile, dimpotrivă, le tăiem, nu putem reduce TVA, dimpotrivă îl majorăm, nu putem reduce 102 taxe pt. că nu avem studiu de impact, etc”… Cu asta e asimilat acum PNL (fost PDL) – partidul care se opune oricărei măsuri de creştere a nivelului de trai, motivând simplu: “ să nu ajungem ca Grecia” care greci trăiesc de cel puţin 10 ori mai decât noi …

spin 24 noiembrie 2016 at 12:10

Huo!!!!Jos cu cei care nu stiu,decat sa taie….. nesimtitiii!!!!!!!!!

Magda Werner 24 noiembrie 2016 at 12:21

STOPATI POLUAREA KANCERIGENA DIN SEBES DE LA CRONOSPANURI !

Destepta-te romane! 24 noiembrie 2016 at 23:43

Vrajeala! VRETI ROMANI ADEVARATI? VOTATI ANR!!!

spin 25 noiembrie 2016 at 8:04

Domnilor se rasucesc in mormant Bratienii,de ce a ajuns PNL si pe mana cui a ajuns.Totul a pornit de la mocirla in care au intrat cu „Partidul infractor”PDL.

Comentariile sunt oprite