Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Holzindustrie Schweighofer Sebeș și eparhia din Melk sprijină un orfelinat din Bihor cu peleți în valoare de 15.000 euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Holzindustrie Schweighofer și eparhia din Melk (Austria) sprijină în această iarnă orfelinatul Fundației Caritas Centrul Social „Sf. Ștefan” de la Sâniob, județul Bihor, cu peleți în valoare de 15.000 euro, echivalentul a trei camioane, care furnizează energie și căldură pentru întreg sezonul rece.

sebes Holzindustrie SchweighoferÎn urmă cu trei ani, angajații Holzindustrie Schweighofer au vizitat pentru prima dată orfelinatul din Sâniob și li s-a cerut ajutorul pentru acoperirea nevoii în energie și căldură pentru iarna respectivă. Gerald Schweighofer s-a hotărât rapid: Holzindustrie Schweighofer a organizat instalarea sistemului de încălzire pe bază de peleți. Iar de atunci, împreună cu eparhia din Melk, Holzindustrie Schweighofer a sprijinit orfelinatul în fiecare an cu energie și căldură. Iar Gerald Schweighofer și abatele de la Melk, Georg Wilfinger, au hotărât ca ajutorul pentru Sâniob să fie oferit și în această iarnă.

Despre acest ajutor, abatele Georg Wilfinger a spus, citându-l pe Einstein: „Nu există descoperiri mari şi progres atâta vreme cât mai există un copil nefericit pe lume”.

„Este important pentru mine și pentru Holzindustrie Schweighofer să ajutăm comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, în special când este vorba despre copii. Iar dacă putem să ajutăm copiii din Sâniob să treacă iarna cu căldură, înseamnă că munca noastră din România are un rost”, a afirmat Gerald Schweighofer. 

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea