Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto/Video: Festivalul Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte” a debutat marți, la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aseară, la Câmpeni a debutat a XXI-a ediție a Festivalului Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte”, eveniment organizat pe durata a patru zile de către Primăria și Consiliul Local Câmpeni în colaborare cu Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba. 

Ca de obicei, festivalul a fost deschis de parada tulnicăreselor, majoretelor din Câmpeni și Abrud, însoțite de Fanfara ,,Augustin Bena” Alba, pe principalele străzi ale orașului, moment mult așteptat de locuitorii din zonă care au venit în număr mare la defilare pentru a admira și fotografia pe tinerele artiste și dansatoare.

După revenirea paradei la scena din centrul orașului, deschiderea oficială a manifestărilor culturale s-a făcut în sunete de tulnic interpretate de ,,Moațele” Casei de Cultură ,,Avram Iancu” Câmpeni, s-a continuat cu o slujbă religioasă oficiată de preoții din localitate și cu cuvântul de deschidere rostit de primarul Ioan Călin Andreș, care a urcat pe scenă alături de viceprimarul Vera Dorina Cristescu și o parte din oficialitățile orașului.

Programul primei zile a continuat cu dansurile majoretelor de la ,,Arieșul Ritmic” Câmpeni coordonate de Anada Balea și demonstrațiile micilor karatiști coordonați de Viviana Pripon, finalul serii revenind muzicii ușoare care a energizat pe tinerii din public, pe scenă susținând recitaluri tinerele Ana Maria Oltean, Andreea Vlas, Bianca Chiorean – eleve ale Școlii de Arte și Meșteșuguri de la Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba coordonate de Marinela Popa și Diana Mădălina Nap, o tânără artistă din Turda însoțită de două dansatoare.

[nggallery id=4339]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea