Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Noul prefect al județului Alba, Cornel Murg, instalat oficial în funcție

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ceremonie investire prefect alba cornel murg 25Fostul subprefect, Cornel Murg, a fost instalat oficial în funcția de prefect al județului Alba, sâmbătă, 20 februarie 2016, la doar două zile după ce a fost numit de Guvern. Acesta a depus jurământul în cadrul unei ceremonii, care a avut loc cu începere de la ora 10.30, la sediul Prefecturii.

La ceremonia de învestire a noului prefect au participat subsecretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne – Viorel Dosaru, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, președintele PSD Alba Ioan Dîrzu, șeful IPJ Alba Nicolae Căbulea, foștii prefecți Gheorghe Feneșer și Ioan Rus, care au stat la prezidiu, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale din județ, ai partidelor politice și șefi de instituții deconcentrate.

După depunerea jurământului, în discursul său, noul prefect Cornel Murg le-a cerut celor care urmează să-i fie colaboratori să-l ajute, pentru a-și putea îndeplini funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

cornel murgJurământul l-am depus în fața lui Dumnezeu, dumneavoastră fiind martori, și ca să pot să-l respect întru totul, vă cer, astăzi, cei care sunteți  aici și o să fiți colaboratorii mei, să mă ajutați, din toate sferele de activitate. Singur, nu mi-a plăcut să lucrez niciodată. Singur, cine crede că poate să răzbească în viață se înșală. Așa că, vă rog, în limita legalității,  fiecare din instituțiile pe care le conduceți cu onoare și cu cinste să încercăm, împreună cu Instituția Prefectului, să contribuim la dezvoltarea județului nostru și la bunăstarea oamenilor. Nu am și nu am avut alt țel, decât să-mi fac datoria întotdeauna pe funcțiile pe care le-am avut(…) Vă rog domnule secretar de stat, să-i transmiteți domnului prim-ministru mulțumirile mele pentru că a avut încredere să-mi ofere această funcție. Îl asigur că voi face tot ce îmi stă în putință să nu-l dezamăgesc.  Îi mulțumesc sincer domnului prefect, Gheorghe Feneșer, pentru că am avut o perioadă de trei ani de zile în care am lucrat și am conlucrat. Nu am avut nicio perioadă în care să fi existat anumite probleme între noi și angajații instituției”, a declarat Cornel Murg.

La rândul său, Gheorghe Feneșer, cel care a ocupat această funcție până în prezent, a ținut să adreseze câteva cuvinte: ”Acum trei ani, când am preluat această funcție, am preluat-o pentru zece luni și iată s-au făcut trei ani. Atunci se lucra la regionalizare, la schimbarea alegerilor, nu s-a întâmplat. În toată această perioadă, am colaborat foarte bine cu cei 78 de primari, cărora le mulțumesc, dar și cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate care pot să confirme că mi-am făcut treaba așa cum trebuie. Sper că a fost o colaborare fructuoasă, în interesul județului. În conducerea instituției, am avut trei vectori – legalitate, imparțialitate și obiectivitate, iar pe parcurs a mai apărut un vector – bunul simț. Sper ca noul prefect, Cornel Murg, să meargă pe aceeași linie, pentru că este vechi în prefectură și cunoaște toate problemele cu care ne confruntăm.”

Printre cei care au ținut discursuri la ceremonie s-a numărat și președintele CJ Alba. Ion Dumitrel i-a mulțumit fostului prefect Gheorghe Feneșer pentru modul în care au colaborat și s-a arătat convins că această colaborare va continua la fel de bine și cu noul prefect Cornel Murg. Totodată, acesta a ținut să menționeze că își dorește ca prefectul să fie luat cu adevărat în seamă de Guvern și ”să impună un program special de dezoltare pentru zona Munților Apuseni”.

Reamintim că Murg a fost numit prefect de Alba joi, 18 februrie, prin Hotărâre de Guvern. Tot atunci au fost schimbați din funcții alți 8 prefecți din țară.

Citiți și De ce a făcut Cioloș ”curățenie” în 9 prefecturi?

Cornel Murg, în vârstă de 64 de ani, a deținut funcția de subprefect de Alba din 2012. El a mai ocupat această funcție în perioada martie – octombrie 2009.

A absolvit cu Diplomă de licență Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini și Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Profilul Inginerie Manageriala si Tehnologica. Are un Masterat sustinut la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, in specializarea Tehnologii moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice și compozite. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de perfecționare: “Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici”; “Pregătire în domeniul protecţiei civile”; “Organizarea și funcţionarea Administraţiei Publice Locale”; „Strategii privind Organizarea și Funcţionarea Administraţiei Publice în unitățile administrative teritoriale”; ”Managementul operaţiunilor de comerţ exterior”; „Managementul în Cooperaţia Mestesugărească”; „Organizarea și conducerea locurilor de muncă”; ”Protecţia proprietăţii industriale”.

În afara perioadei în care a lucrat în Prefectura Alba, Cornel Murg a fost angajat, între anii 1969 – 1988, la Uzina Mecanică Cugir; între 1998 – 2000 a fost preşedinte al Societății Cooperatiste Meșteșugărești „Șurianu” Cugir; între anii 2000 – 2004 a fost viceprimar al orașului Cugir; între anii 2004 – martie 2009 și octombrie 2009 – mai 2012 – din nou preşedinte – Societatea Cooperatistă Meșteșugărească „Șurianu” Cugir. În plan politic, înainte de a fi  subprefect, Cornel Murg a fost Președintele Organizației PSD Cugir.

[nggallery id=1639]

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea