Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Distracţie, joc şi voie bună în”capitala Apusenilor” la ,,Balul Moților” din Cîmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri după-amiază, orașul Cîmpeni a găzduit la sala de evenimente ,,Rivaly Regal” un eveniment mult-așteptat de locuitorii zonei și nu numai, organizat de filiala locală a Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu”, la care au participat peste 300 de foști sau actuali locuitori ai Apusenilor: ,,Balul Moților”.

Evenimentul organizat în premieră în ,,Capitala Țării Moților” a avut parte și de invitați de seamă din toată țara, care au venit să petreacă și să cunoască frumusețea zonei, tradițiile, obiceiurile, bucatele, cântece și dansurile zonei, cu această ocazie fiind organizată și o expoziție cu produse create de maeștrii populari moți: costume populare, cusături, țesături, împletituri, picturi, unelte și vase din lemn.

Evenimentul coordonat de președintele filialei locale a societății – Ioan Viorel Sicoe și prezentat de profesoara Mirela Mocan, a debutat pe sunetele tulnicăreselor din Avram Iancu cu imnul Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu”, scurte discursuri având Ioan Călin Andreș – primarul orașului Câmpeni, Victor Bercea – președintele Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu”, deputatul Corneliu Olar din comuna Horea, președintele filialei din București a societății.

Balul a continuat cu cântec, joc și voie bună, mâncare și băutură oferite de ansamblul ,,Brădeana” din Sohodol, formația Andone din Abrud, ansamblul Casei de Cultură din Câmpeni, ansamblul ,,Cântul Sălciuan” din Sălciua, ,,Moții” din Horea, taragoștii Gheorghe Pașca, Tudor Ciprian Vârciu, precum și invitații de seamă ai petrecerii – Veta Biriș și Ciprian Pop. Un moment aparte a fost sosirea moților din județul Satu Mare într-un număr considerabil, care au umplut scena și au dansat în costume populare alături de ceilalți participanți.

,,Balul Moților” s-a continuat cu cântece și jocuri moțești sau ardelenești oferite de formația Andone până târziu în noapte, care au delectat pe moții sau invitați ai acestora, cei mai mulți dintre participanți fiind din județul nostru, Cluj Napoca și Satu Mare.

Mai multe informații despre ,,Balul Moților” puteți afla din ziarul ,,Unirea” de mâine.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=3442]

                                           

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea