Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Trei planuri de afaceri, premiate la Alba Iulia în cadrul proiectului ACCES

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 2 iulie, a avut loc la Alba Iulia, o conferință de promovare a unui proiect menit nu doar să instruiască ci să rezolve problema excluziunii social – economice pentru persoane vulnerabile, indiferent de sex.

Chirila Ada Rus Gabi Plesa01

”Asistență în Consiliere, Calificare Eficientă și Servicii – ACCES pentru persoane vulnerabile„ este un proiect implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, în parteneriat cu Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia, fiind finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 6 ”Promovarea Incluziunii Sociale” Domeniul major de intervenție 6.2. ”Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Practic, 230 de persoane vulnerabile au intrat în programul de consiliere, dintre ele un număr de 21 s-au încadrat profilului antreprenorial și au beneficiat timp de 3 luni de asistență, pentru a-și transpune pe hârtie, într-un plan de afaceri, ideile și năzuințele. Toate planurile de afaceri au fost inspirate, 10 dintre ele minunate, după cum spun cei direct implicați în procesul de selectare, 6 extraordinare, dintre ele fiind cu greu alese 3, pentru a fi premiate.

Trebuie precizat că pe lângă aceste planuri de afaceri, premiate sau nu, cu care fiecare a plecat mai departe pe drumul către realizarea personală, există și trei planuri puse la punct în cadrul acestui proiect care s-au concretizat deja, un magazin second hand, un salon de manichiură și un PFA pentru activități de comerț în piețe. Așadar, la conferința de promovare a proiectului au participat și luat cuvântul Andreea Groza – managerul proiectului, Sorin Valerian Chirilă – director general al D.G.A.S.P.C. Alba, Gabriel Pleșa – viceprimar al municipiului Alba Iulia, specialiști și experți în fonduri europene de la OIR POSDRU Regiunea Centru, împreună cu Alexandra (Ada) Rus – director executiv adjunct al instituției. Cu această ocazie, trei diplome au fost înmânate doamnelor a căror planuri de afaceri au impresionat cu precădere.

Nu am nici o îndoială, serviciile viitoarei florării ”Floare de colț” (antreprenor Daniela Cristea) cât și a agenției de turism „Kim Land„ (antreprenor Cristina Grapa) ori dulcețurile preparate sub numele ”Dulceața Bunicii” (antreprenor Mirela Turcu) îmi vor fi de folos nu doar mie, ci și altor albaiulieni în căutare de servicii de calitate, dar și cu suflet. (D.M.S.)

[nggallery id=713]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea