Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Tabloul lui Adrian Ghenie vândut cu 3,1 milioane de lire sterline

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„The Sunflowers in 1937”, un tablou realizat în 2014 de pictorul Adrian Ghenie a fost vândut cu peste 3,2 milioane de lire sterline, în cadrul unei licitații de obiecte de artă desfășurate marți, 10 februarie, de casa londoneză dThe Sunflowers in 1937_Adrian Gheniee licitații Sotheby’s.

Prețul obținut pentru această lucrare în ulei pe pânză, de dimensiunea 280 pe 280cm, reprezintă un nou record pentru Adrian, care anul trecut a vândut un alt tablou – „The Fake Rothko” – pentru suma de 1,5 milioane de lire sterline.

„The Sunflowers in 1937” este prezentat de Sotheby’s ca o extraordinară și monumentală reimaginare a capodoperelor pictorului olandez Van Gogh, fiind estimată înainte de licitație la 400.000-600.000 de lire sterline.

adrian ghenieNăscut în 1977, în Baia Mare, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte şi Design din Cluj. A făcut naveta între Cluj şi Berlin până în 2013, când s-a stabilit în capitala germană. Artistul este considerat cel mai valoros reprezentant al noului val al artei vizuale româneşti. Ghenie este poate cel mai cunoscut artist vizual la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul „Georges Pompidou. (TB)

Sursa: www.sothebys.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea