Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO. Studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, premiați la concursul internațional RoboTEC

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 24-25 martie 2017, la Universitatea Politehnică din Timişoara s-a desfăşurat a III-a ediţie a concursului de roboţi „RoboTEC”.

În total s-au înscris în competiţie 37 de echipe din România şi  din străinătate. Roboţii participanţi au putut concura la mai multe secţiuni: line following, maze, sumo şi free-style.

La această ediție, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a participat cu o echipă formată din studenţii Todor Uţ, Tudor Samuilă, Daniel Leah, Alexandru Donea, Daniela Oniţa şi Leontin Neamţu, fiind coordonaţi de către profesorul Mihai Oltean.

Echipa UAB a făcut demonstrații cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul Universităţii – robotul „Jenny 5”, printre care: urcarea unei rampe de acces, prinderea unei sticle, prinderea unui pahar cu cafea şi strângere de mână. Echipa UAB a câştigat premiul al III-lea. Mai multe informaţii despre robot se găsesc la adresa: www.jenny5.org.

[nggallery id=3696]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea