Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: PSD Alba acuză că ștampilele de control din secțiile de votare de pe raza judeţului Alba au fost greşite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ştampilele de control din judeţul Alba au fost greşite şi inscripţionate cu numărul de circumscripţie al altor judeţe – acuză PSD Alba care a transmis următorul comunicat de presă:

stampila-de-control-gresita-1”Cu mai puţin de 12 ore înainte de începerea alegerilor parlamentare, aflăm cu indignare că procesul electoral din judeţul Alba riscă să fie grav afectat din cauza unei erori de nepermis. Tehnocraţii din Guvern şi reprezentanţii lor la nivel judeţean, care organizează alegerile parlamentare din acest an, au gafat din nou. Ştampilele de control din secţiile de votare din întreg judeţul Alba sunt realizate GREŞIT. Astfel toate ştampilele de control care ar trebui să cuprindă numărul 1 alocat circumscripţiei electorale care formează judeţul Alba cuprind numere ale altor judeţe, mai exact sunt numerotate de la 1 la 78.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această greşeală materială este inacceptabilă şi poate afecta din start procesul electoral, astfel încât sesizăm Biroul Electoral Judeţean Alba, Biroul Electoral Central dar şi Instituţia Prefectului Alba pentru a lua toate măsurile necesare ca ştampilele de control să fie înlocuite.

PSD Alba solicită tuturor autorităţilor implicate în procesul electoral să asigure, duminică, o corectă desfăşurare a alegerilor parlamentare astfel încât votul cetăţenilor din judeţul Alba să nu fie viciat în nici un fel. Insistăm ca autorităţile care au atribuţiuni în domeniul tehnic să ia toate măsurile pentru ca ştampilele de control să fie înlocuite astfel încât să nu existe motive ce ar putea duce la contestarea scrutinului electoral şi anularea votului oamenilor din Alba.

PSD Alba asigură totodată cetăţenii judeţului că va încerca prin reprezentanţii săi în secţiile de votare să se asigure că procesul electoral va fi corect şi că toate prevederile legale vor fi respectate. Îndemnăm orice alegător care constată o încălcare a legii electorale sau o tentativă de fraudă să sune la 112. Votul oricărui român este garantat prin Constituţie astfel încât, în acelaşi timp, trebuie GARANTATĂ şi ASIGURATĂ exercitarea votului în mod corect şi legal!”

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea