Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Municipiul Aiud va fi condus de două femei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prezența subprefectului Mihaela Maria Albu, a judecătorului Mihai Roman de la judecătoria Aiud, a senatorului Alexandru Pereș și a consilierului județean Sorin Bumb, la Aiud a avut loc vineri 24 iunie 2016, ședința de constituire a Consiliul Local Aiud, cel care va administra municipiul în mandatul 2016-2020.

constituire cl aiud005Ședința a fost condusă de către decanul de vârstă a cosilierilor locali aleși domnul Aurel Ciortea (PSD), ajutat fiind de Takacs Varo Andreea Rebeka (ALDE).

După ascultarea imnului național s-a trecut la validarea mandatelor de consilier și apoi la depunerea jurământului. În fața a aproape 100 de persoane invitați, rude și cetățeni ai municipiului, rând pe rând, cei 19 aleși ai municipiului Aiud au depus, în ordine alfabetică jurământul, punând măna pe Biblie și Constituție.

Oana Badea, noul primar ales al municipiului Aiud a declarat, imediat după depunerea jurământului că-și dorește „… un consiliu local cooperant, un consiliu care să lase deoparte lupta politică și să muncească pentru binele și interesul aiudeanlui”.

La rândul său fostul primar al municipiului domnul Mihai Horațiu Josan a declarat: „După 24 de ani, astăzi părăsesc Consiliul Local și Primăria Municipiului Aiud. Rezultatele care au fost se văd, cele care vor fi se vor vedea și se va face un nou bilanț. Vă doresc succes și să continuați programele începute deoarece acestea sunt pentru aiudeni”.

Pentru alegerea viceprimarului au fost propuse trei femei. PNL Aiud a propus-o pe reprezentanta UDMR doamna Lorincz Helga, PSD a propus-o pe doamna Takcas Varo Andreea Rebeka (ALDE).

Ca urmare a votului secret, viceprimar al municipiului Aiud a fost aleasă doamna Lorincz Helga, liderul UDMR Aiud, cu un scor de 11 voturi pentru și 8 împotrivă.

constituire cl aiud003

La sfârșitul ședinței noul primar, doamna Oana Badea ne-a declarat: „Este o zi importantă pentru Aiud și locuitorii lui. Echipa care a câștigat va face echipă cu aiudenii, singurii care contează. Începe un nou mandat, un mandat al schimbărilor, a celor pe care aiudenii le-au cerut dintotdeauna. Eu și echipa mea suntem gata să colaborăm cu toți cei care înțeleg ce-și dorește „Partidul Aiudenilor”. Le mulțumesc tuturor aiudenilor pentru încrederea acordată și-i asigur de tot sprijinul meu. Ușa mea va fi deschisă în permanență pentru cetățean”.

Dorel Lazăr

[nggallery id=2340]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea