Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Mii de oameni la Sărbătoarea Mierii de la Blaj. Vizitatorii au căutat de zor „albinuţele”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sarbatoarea Mierii 2014 la Blaj069Cel mai mare târg apicol din ţară şi-a deschis porţile, joi, la Blaj. Sute de producători din ţară şi din străinătate au venit să-şi expună sortimentele de miere, diverse aparate de prelucrare dar şi produsele cosmetice pe bază de miere. Cumpărătorii nu s-au lăsat aşteptaţi, şi au venit cu miile şi în acest an. De departe, vedetele târgului au fost Regina Mierii şi albinuţele, care au „zburat” la târg printre cumpărători.

Timp de două zile, Blajul s-a transformat în cel mai dulce oraş al României. Apicultori din toată ţara nu au venit la târg cu mână goală ci au adus cea mai dulce şi mai bună miere. Specialităţi cu miere, faguri, lăptişor de matcă, ceară, polen, lumânări şi figurine din ceară, propolis, stupi, rame, măşti şi costume de protecţie, Sarbatoarea Mierii 2014 la Blaj012sunt doar câteva dintre produsele pe care vizitatorii târgului le-au putut găsi la tarabele comercianţilor. Nu au lipsit produsele cosmetice naturale precum creme de faţă, de mâini sau de corp pe bază de miere şi ceară de albine sau propolis, hidratante, regenerante, antirid, anticelulitice sau săpunuri. De asemenea, comercianţii au venit la târg şi cu alte produse naturiste şi tradiţionale: produse de panificaţie şi patiserie, brânzeturi, carne, dulciuri „de casă”, artizanat şi obiecte meşteşugăreşti.

În premieră anul acesta,  “Sărbătorea Mierii”  are loc într-o nouă locaţie, Piaţa 1848,  organizatorii dorind să reînvie o mai veche tradiţie locală de a organiza evenimentele comunităţii în această zonă istorică.

Sarbatoarea Mierii 2014 la Blaj051Printre cei prezenţi la deschiderea evenimentului s-au numărat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, directorul economic CJ Alba, Marian Aitai, primarul Blajului, Gheorghe Rotar, directorul Apidava, Victor Mateş.

“Sărbătoarea mierii” este un eveniment premium pentru noi ca autoritate publică locală. Evenimentul se înscrie în strategia noastră de promovare a oraşului, dar are în plus ca bonus şi o utilitate publică directă atât pentru clienţii industriei mierii dar şi pentru apicultori.

De la an la an, suntem la a VII-a ediţie,  acest târg a cunoscut o afluenţă de vizitatori tot mai mare, asta raportat şi la numărul crescut de expozanţi şi de producători care participă la târg, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

Sarbatoarea Mierii 2014 la Blaj086Un „roi” de „albinuţe”, în frunte cu „Regina Mierii”, au făcut „ravagii” printre cei prezenţi, care „le-au căutat” cu privirea prin mulţime. Costumate şi frumuşele foc, tinerele albinuţe au împărţit vizitatorilor broşuri cu programul târgului.

Astfel, târgul continuă şi astăzi, iar dacă ieri vizitatorii „mai mari” s-au bucurat, pe lângă târgul propriu-zis, de tombole cu premii, dansuri de majorete şi concerte cu Adela Popescu, Dj Project, LevelUp, All 4 Music, Emanuel Cirstea şi trupa The Puzzles, astăzi este o zi dedicată copiilor. Un “Spectacol cu năzdrăvanii pentru părinţi şi copii”, susţinut de Leon Magdan va avea loc special pentru cei mici ce vor vizita târgul.

Anul acesta “Sărbătoarea mierii” găzduieşte peste 150 de expozanţi din România, producători externi, comercianţi de produse apicole dar şi de aparatură modernă de prelucrare din 14 ţări  precum :Turcia, Republica Moldova, Spania, Croaţia, Germania, Grecia, Bulgăria, Pakistan, Polonia, Slovenia, Şerbia, Marea Britanie, China şi Olanda.

Organizatorii  manifestării sunt la ce-a de-a VII- a ediţie: Apidava, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Iată câteva imagini din cadrul târgului:

[nggallery id=1358]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea