Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO| Festivalul Toamnei 2016 le-a adus elevilor de la Liceul Teoretic Teiuș premii pentru creativitate și originalitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna 24-28 octombrie 2016 s-a derulat etapa locală a proiectului regional „Festivalul Toamnei” ediția a VII-a, proiect coordonat de Liceul Teoretic Teiuș și Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos.

festivalul-toamneiEtapa locală a implicat elevii în activități precum: organizarea de standuri cu exponate de toamnă, amenajarea sălilor de clasă promovând atmosfera autumnală și valorificarea, într-o manieră proprie, originală și creativă, a muncii depuse.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Festivalul Toamnei”, devenit tradiție deja, își focalizează atenția asupra elevilor, mai ales pe formarea și dezvoltarea capacităţilor şi deprinderilor, pe creşterea gradului de cultură prin dezvoltarea simţului estetic şi artistic, pe dezvoltarea sentimentelor de respect şi apreciere a valorilor tradiţionale, pe formarea unor trăsături pozitive de voinţă şi caracter în concordanţă cu valorile tradiţionale și pe creşterea nivelului colaborare a părinţilor şi a comunităţii locale cu unitatea de învățământ.

Juriul, format din cadre didactice și reprezentanți ai comunității locale, a apreciat creativitatea, originalitatea, designul și prezentarea produselor finale realizate de fiecare clasă. La nivel local s-au remarcat următoarele clase: la ciclul primar: premiul I – clasa I A, prof. înv. primar Dorina Ciortea și  clasa a III-a A, prof. înv. primar Virgil Sicoie, premiul al II-lea – clasa a II-a A, prof. înv. primar Simona Borbely, premiul al III-lea – clasa a IV-a B, inst. Nicoleta Juncan, la ciclul gimnazial: premiul I – clasa a VII-a A, prof. Gabriela Lascu, premiul al II-lea – clasa a VI-a A, prof. Mihai Bărbulețiu și premiul al III-lea – clasa a V-a B, prof. Ionela Staicu, la ciclul liceal: premiul I – clasa a XI-a R, prof. Sanda Jude, premiul al II-lea a X-a U, prof. Nicoleta Cîmpean, premiul al III-lea: a X-a R, prof. Romina Pop, a IX-a R – prof. Mihaela Suărășan și a XI-a U, prof. Corina Radu.

Etapa regională a proiectului se va derula în perioada imediat următoare și presupune un concurs de fotografie și pictură (desene) ce valorifică frumusețile toamnei și activitățile derulate în etapa local.

Partenerii proiectului: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Primăria Teiuș, Primăria Vințu de Jos.
Pentru elevii teiușeni toamna reprezintă bogăție de culoare, emoție, creativitate, bunăstare și inspirație, care transformate artistic și estetic, fac parte din spiritualitatea tradițională autohtonă. Proiectul derulat accentuează importanța comunicării interpersonale și relaționarea eficientă dintre elevi, precum și lucru în echipă prin antrenarea lor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură.

Text și foto: director, prof. Marius Cosmin Pintea

[nggallery id=2894]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea