// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO Bicicliștii din Alba Iulia nu s-au dat bătuți! Pe o vreme câinoasă, au marcat ”Ora Pământului” cu un tur nocturn prin Șanțurile Cetății

În ciuda vremii capricioase, nefavorabilă pentru o plimbare pe două roți, bicicliștii din Alba Iulia și împrejurimi nu s-au dat bătuți și au dăruit naturii din energia lor. Cu această ocazie, la Alba Iulia, s-a marcat, și în acest an, ”Ora Pământului”.

ora Pamantului sarbatorita la Alba Iulia70Bicicliștii s-au întâlnit de la ora 20.00, în fața Obeliscului închinat eroilor-martiri Horea, Cloșca și Crișan, bine îmbrăcați, determinați, dotați cu faruri sau lanterne deoarece știau că luminile de pe cele patru laturi ale Cetății vor fi stinse timp de o oră. Inițial, la întâlnire și-au anunțat participarea, printr-un ”attend” la evenimentul creat pe Facebook”, 160 de persoane, însă prezenți au fost de patru ori mai puțin.

Ei au plecat din fața Obeliscului la ora 20.30; în timpul de așteptare au schimbat câteva impresii, au glumit și pe bună dreptate au întrebat unde sunt reprezentanții Primăriei Alba Iulia deoarece și ei figurau ca și organizatori. Sau organizarea unui asemenea eveniment presupune doar prezența câtorva polițiști locali? În fine. Neparticiparea ar putea fi pusă în seama vremii nefavorabile: ”La plăcinte, înainte, la război, înapoi”.

Organizatori ai evenimentului au fost și membrii Asociatiei Bicheru Cycling care se pot declara mulțumiți deoare singura energie cosunmată în această seară a fost regenerabilă.

Campania Earth Hour este cea mai mare acţiune voluntară de mediu din toate timpurile.

În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari.

România a avut o contribuție valoroasă și recunoscută în campania globală, dovadă fiind implicarea orașelor în Competiția pentru Capitala Earth Hour, evenimentele diverse organizate în toată ţara, numărul mare de clădiri emblematice care au stins luminile şi susţinătorii de pe platformele sociale şi website- ul oficial al campaniei: www.ora-pamantului.ro.

[Gallery not found]

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Răspunsuri la FOTO Bicicliștii din Alba Iulia nu s-au dat bătuți! Pe o vreme câinoasă, au marcat ”Ora Pământului” cu un tur nocturn prin Șanțurile Cetății

  1. bitzikly 31.03.2015 la 12:04

    si bicicliszta numarul unu a judetului, miha-dehelean unde este? ca nu da in poza

  2. Așa zis-a Burebista 31.03.2015 la 12:17

    A păpat-o DNA-ul!

  3. Așa zis-a Burebista 31.03.2015 la 12:20

    Se vede că erorile continuă. Așa arată noua eroare: „Error: the captcha didn’t verify”.