Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Bicicliștii din Alba Iulia nu s-au dat bătuți! Pe o vreme câinoasă, au marcat ”Ora Pământului” cu un tur nocturn prin Șanțurile Cetății

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ciuda vremii capricioase, nefavorabilă pentru o plimbare pe două roți, bicicliștii din Alba Iulia și împrejurimi nu s-au dat bătuți și au dăruit naturii din energia lor. Cu această ocazie, la Alba Iulia, s-a marcat, și în acest an, ”Ora Pământului”.

ora Pamantului sarbatorita la Alba Iulia70Bicicliștii s-au întâlnit de la ora 20.00, în fața Obeliscului închinat eroilor-martiri Horea, Cloșca și Crișan, bine îmbrăcați, determinați, dotați cu faruri sau lanterne deoarece știau că luminile de pe cele patru laturi ale Cetății vor fi stinse timp de o oră. Inițial, la întâlnire și-au anunțat participarea, printr-un ”attend” la evenimentul creat pe Facebook”, 160 de persoane, însă prezenți au fost de patru ori mai puțin.

Ei au plecat din fața Obeliscului la ora 20.30; în timpul de așteptare au schimbat câteva impresii, au glumit și pe bună dreptate au întrebat unde sunt reprezentanții Primăriei Alba Iulia deoarece și ei figurau ca și organizatori. Sau organizarea unui asemenea eveniment presupune doar prezența câtorva polițiști locali? În fine. Neparticiparea ar putea fi pusă în seama vremii nefavorabile: ”La plăcinte, înainte, la război, înapoi”.

Organizatori ai evenimentului au fost și membrii Asociatiei Bicheru Cycling care se pot declara mulțumiți deoare singura energie cosunmată în această seară a fost regenerabilă.

Campania Earth Hour este cea mai mare acţiune voluntară de mediu din toate timpurile.

În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari.

România a avut o contribuție valoroasă și recunoscută în campania globală, dovadă fiind implicarea orașelor în Competiția pentru Capitala Earth Hour, evenimentele diverse organizate în toată ţara, numărul mare de clădiri emblematice care au stins luminile şi susţinătorii de pe platformele sociale şi website- ul oficial al campaniei: www.ora-pamantului.ro.

[nggallery id=210]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea