Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Fermierii nu vor mai trebui să-şi facă obligatoriu PFA pentru obţinerea subvențiilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii fermierilor au ajuns la un compromis cu Ministerul Agriculturii în ceea ce priveşte definirea „fermierului activ” în proiectul ordonanţei de Guvern care reglementează plăţile directe. Reprezentanţii fermierilor au stat la masa discuţiilor cu secretarul de stat George Turtoi şi cu Maria Toma, şefa Direcţiei Organizări de Piaţă din sectorul zootehnic, din cadrul ministerului.

Obligativitatea înregistrării fiscale a crescătorilor de animale care încasează anual subvenţii de peste 5.000 de euro a stârnit vii dezbateri. Crescătorii de ovine şi bovine nu vor cu niciun chip să devină persoane fizice autorizate sau să-şi înfiinţeze întreprinderi individuale. „Fermierii noştri sunt oameni de peste 55 de ani care şi-au adunat cu trudă animalele şi nu vor acum să le treacă pe PFA (persoană fizică autorizată n.r.). Pentru noi, lucrul ăsta are multe efecte negative. Oierii noştri nu vor să se apuce  de contabilitate, fie ea şi primară. Sau să-şi angajeze contabili şi să fie vizitaţi mereu de inspectorii de la Finanţe. Noi plătim impozit pe norma de venit. Niciun crescător de animale n-a comentat când s-a hotărât să dăm impozit 10 lei pe cap de oaie”, a susținut Nicolae Cioranu, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine, Romovis.

Prezent la negocierile de la Minister, Nicolae Cioranu  a declarat că, în cele din urmă, „s-a găsit o soluţie de mijloc”. „Formularea în proiectul de ordonanţă sună cam aşa: fermierul se poate înregistra. Adică, un oier care are peste 700 de oi şi încasează 5.000 de euro din subvenţii poate să-şi facă PFA dacă vrea. El figurează oricum în evidenţele APIA. Cei care nu doresc asta,  vor face dovada plăţii impozitului şi vor încasa subvenţiile”. Proiectul ordonanţei privind plăţile directe va fi supus dezbaterii publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea