Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Din Sibiu în Țara Moților: Un medic radiolog, fost rezident la Spitalul Clinic Universitar Sibiu, profesează în Cîmpeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Spitalului Orășenesc Cîmpeni, ec. Dragomir Morcan, a confirmat pentru Ziarul „Unirea” că, din această lună, unitatea medicală pe care o administrează are un nou medic ce deservește specialitatea Teleradiologie/Teleimagistică. Este vorba de medicul specialist Bogdan Rotaru, care vine din Sibiu, secția Radiologie și Imagistică Medicală a clinicii Paltinul.

Dr. Rotaru a activat în perioada octombrie 2015 – decembrie 2016 ca medic rezident la Spitalul Clinic Universitar Sibiu pe radiografie de urgență și CT (traumatisme și boli acute). S-a pregătit și a lucrat în domeniul RMN-ul abdomenului, pelvisului, articulațiilor, musculo-scheletal, coloanei vertebrale, capului și gâtului. În plus, s-a pregătit și a lucrat în domeniul tomografiei computerizate (CT) a capului, gâtului, plămânilor, abdomenului, pelvisului, angio-CT.

Între iunie 2012 – septembrie 2015 a fost medic rezident la Spitalul Clinic Universitar, Cluj-Napoca. A lucrat și s-a instruit pe radiologie clasică, ecografie, CT și RMN, într-un spectru larg de specialități diferite care au necesitat examene ima­gistice, cum ar fi: oncologie, geriatrie, gastro-intestinale, pneumologie, neuroradiologie, pediatrie etc. În perioada decembrie 2011 – septembrie 2012 a lucrat ca medic rezident la Spitalul Universitar din Lund, Suedia, pe imunologie și transfuzii de sânge.

A  mai lucrat în compartimente cum ar fi alergologie, sistemul complement, autoimunitate, suprafață celulară, analiză biomoleculară, imunofluorescență.

În perioada 2002 – 2008 a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, din Timișoara, pe care a absolvit-o cu diplomă de licență. În 2002 a terminat cursurile Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, clasa matematică-fizică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea