Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

De anul viitor, fabricile din Cugir ar putea fi împreună

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Ideea reunificării celor două uzine cugirene UMC şi Fabrica de Arme a fost reluată săptămâna trecută într-o reuniune de lucru la ROMARM Bucureşti, cu participarea managerilor şi a liderilor de sindicat ai celor două societăţi comerciale. O întâlnire, după cum am aflat, prezidată de şeful corpului de control al dir. general al Romarm, ing. Toader Ulise. După ce mai multe decenii, Fabrica din Cugir a fiinţat sub mai multe sigle, aceasta s-a divizat în 2004 în două societăţi comerciale şi anume: Uzina Mecanică Cugir, având drept obiect de activitate fabricaţia de armament şi muniţie şi Fabrica de Arme Cugir, specializată în producţia de arme de vânătoare şi tir sportiv, pentru piaţa civilă americană.
Potrivit unor surse din Romarm, dezbaterea cu privire la reunificare n-a fost lipsită de tensiuni, UM Cugir opunându-se ideii de unificare în special prin liderul de sindicat Crăciun Herlea, unul dintre susţinătorii divizării din 2004. Demersul a primit însă acceptul Fabricii de Arme, în special a liderului sindicatului „Apărarea”, Ioan Neagu, care a semnat de altfel documentele referitoare la actul de fuziune.
După cum am aflat, Neagu va juca un rol important în această construcţie, fiind perceput în rândul sindicaliştilor ca un lider autentic, în măsură să conducă întregul sindicat după reunificarea celor două uzine. El s-a făcut remarcat mai ales după ce a reuşit să adune împreună în cadrul sindicatului „Apărarea” a celor circa 500 de salariaţi dispersaţi după împărţirea FAC în societăţi private care lucrează acum la fabrica mamă. Acţiunea reunificării nu este deloc simplă, având în vedere opoziţia acerbă a lui Herlea de la UMC, dar nici nu poate fi abandonată atâta vreme cât este vorba de un scop mult mai important. După cum susţinea cu mai mult timp în urmă Toader Ulise, prin acest demers al fuziunii se poate face o strategie pe termen lung menită să scoată din impasul datoriilor Fabrica de Arme, să asigure cu comenzi ambele societăţi şi să creeze cât mai multe locuri de muncă pentru şomerii din Cugir.
Constantin  PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea