Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cugireanul Bogdan Borza – dublu campion naţional la tenis Under 16!!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Campionatele Naţionale Individuale de Vară Under 16, competiţie care a avut loc la Centrul Naţional de Tenis, din Bucureşti, cugireanul Alexandru Bogdan Borza (15 ani împliniţi în 5 aprilie) a devenit dublu campion naţional. Talentatul tensimen are deja în palmares în 2012 trei titluri naţionale (unul la dublu la campionatele de iarnă) şi în total 14 medalii de aur cucerite la întrecerile interne, de-a lungul carierei, una ce se anunţă una extrem de promiţătoare.
Cotat principalul favorit pe ambele tablouri, Alexandru Bogdan Borza (CS Orăşenesc Cugir) a trecut cu scorul 2-6, 6-2, 7-6 (6) în finala de simplu de Bogdan-Ionuţ Apostol (CS Dafora Mediaş/ nr. 3). De asemenea, Bogdan a cucerit al doilea titlu naţional la Bucureşti, câştigând şi la dublu, în pereche cu Nicolae-Daniel Frunză, scor 7-5, 7-6 (3), în finala cu perechea Andrei-Iulian Crapcenco/ Bogdan-Ionuţ Apostol (Club de Tenis ICMRS Galaţi/ CS Dafora Mediaş, nr. 2). Anterior acestei întreceri, sportivul de sub Drăgana a participat tot în capitală la Campionatele Naţionale Under 18, unde a ajuns în sferturile de finală la individual şi a jucat în ultimul act în proba de dublu. Borza (foto stânga alături de celebrul Nick Bollettieri) mulţumeşte pe această cale companiei RMGC Roşia Montană pentru sprijin.
Anul trecut, Bogdan şi-a etalat din plin talentul şi a reuşit la categoria sa de vârstă, 14 ani, să se instaleze pe prima poziţie a clasamentului european, obţinând locul secund la cel mai important turneu de juniori pentru categoria lui de vârstă, „Les Petits As”, şi medalia de aur de la Cupa Europeană de Vară. După aceste succese, Bogdan a fost cooptat în echipa producătorului de echipament sportiv Wilson, fiind prezentat ca un vârf al generaţiei sale pe blogul de tenis al producătorului american. De asemenea, rezultatele excelente l-au propulsat pe Borza spre celebra academie de tenis a lui Nick Bollettieri. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea