Consumul de pește previne depresia – STUDIU
Consumul regulat de pește, mai ales a speciilor bogate în omega-3, acționează favorabil asupra riscului de a suferi de depresie, potrivit passionsante.be.
Apariția și dezvoltarea depresiei depind în primul rând de factori personali și de mediu. Totuși meta-analiza publicată în Journal of Epidemiology&Community Health arată că elementul omega-3 din peștele gras (sardine, somon, hering, ton, păstrăv) are un real efect protector ce poate fi atribuit acțiunii ei asupra serotoninei și dopaminei, neurotransmițători implicați în depresie.
Sunt demne de luat în considerare și alte componente ale cărnii de pește, cum ar fi mineralele, vitaminele și proteinele. De remarcat că amatorii de pește au în general un mod de viață mai sănătos (mișcare, alimentație).
Cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao au trecut în revistă un mare număr de studii realizate pe această temă în ultimii cinci ani și au reținut circa 30, considerate cele mai serioase, desfășurate pe 150.000 de adulți. Prelucrarea rezultatelor a arătat că, la profiluri echivalente, consumul regulat de pește — îndeosebi de pește gras — duce la scăderea cu 17% a riscului de depresie, efectul fiind același atât la femei, cât și la bărbați.
Nutriționiștii recomandă în acest scop două porții de pește pe săptămână — din care el puțin una să fie de pește gras, încheie passionsante.be, potrivit Agerpres.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan