Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Compania SEWS mută producția din Slovacia în România. O parte ar putea ajunge la fabrica din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania japoneză de cablaje pentru industria auto Sumitomo Electric Wiring System (SEWS), care deține o fabrică și la Alba Iulia, a închis activitatea la uzina din Slovacia urmând să mute intreaga producție in România, potrivit presei slovace.

 

sews1Nu există încă informații clare cu privire la care, respectiv la câte dintre fabricile din România (Deva, Hunedoara, Orăștie și Alba Iulia) se va transfera activitatea. Cert este că urmează ca SEWS să facă noi angajări.

Este cea de a doua astfel de mutare a SEWS în România, prima având loc în anul 2009, când a fost închisă filiala poloneză a companiei japoneze la cele două fabrici de la Rawicz si Leszno. Întreaga productie a fost transferată atunci la fabricile de la Alba Iulia si Orăștie, fapt ce a condus la o creștere semnificativă a locurilor de muncă în aceste centre.

 

La fel ca și în 2009, mutarea producției din Slovacia este motivată de costurile mai mici, în special cele cu forța de muncă. Uzina din Slovacia avea 461 de angajați.

În fabricile din România SEWS are în prezent peste 3700 de angajați.

 

În România, Sumitomo Electric Wiring System Europe și-a început investițiile în anul 2000, o dată cu dezvoltarea fabricii de cablaje de la Deva din județul Hunedoara.Ulterior se dezvoltă o altă fabrică similară în Orăștie și mai apoi la Alba Iulia.. Cele două fabrici de la Deva și Orăștie se întind pe o suprafață de aproximativ 8.000 mp fiecare. Construcția fabricii din Alba-Iulia a fost finalizată în 2004, iar investițiile în clădiri, terenuri și echipamente au fost de peste 10 milioane de lire sterline.

BP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea