// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autostrada Sebeș-Turda: CNSC a anunțat câştigătorii licitaţiei pentru construirea loturilor 1 şi 2

harta autostradaÎn cazul licitației organizate de CNADNR pentru construcția Autostrăzii Sebeș-Turda, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, la începutul lunii septembrie, câștigătorii pentru lucrările de pe Loturile I și II.

Contestaţiile au fost depuse de de firma Salini Impregillo SpA, ca lider al asocierii Salini Impregilo SpA – Impregilo SpA – pentru lotul 1, şi de RCM Construzioni SRL ca lider al asocierii RCM Construzioni SRL – SC Imob Lux Construct Srl – SC Consinit SRL – Societatea de Construcţii Napoca SA – Impresa Ferrara SNC Di Angela &  Rosella Ferrara – SC T Dancor Rom Construct SRL – SC Shelter Construct SRL – Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna SCPA – Schiavo & C SpA – SC Eurocerad International SRL, pentru lotul 2.

S-a ajuns în această fază după un lung şir de contestaţii, decizii de instanţă, reevaluări la CNSC, fapt ce a prelungit foarte mult şi păgubos pentru statul român semnarea contractelor de proiectare şi execuţie pentru loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş – Turda.

Prin Decizia publicată în data de 4 septembrie, CNSC a respins ambele contestaţii şi a menţinut deciziile anterioare prin care construcţia lotului 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, 17 km de la intersecţia cu Autostrada Orăştie Sibiu până la Pârâul Iovului (dincolo de Alba Iulia), este încredinţată către SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio Construcţii SRL, iar construcţia lotului 2, 24,3 km, de la Pârâul Iovului la intrarea în Aiud este încredinţată asocierii Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL.

Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată în instanță, în termen de 10 zile de la comunicare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la Autostrada Sebeș-Turda: CNSC a anunțat câştigătorii licitaţiei pentru construirea loturilor 1 şi 2

 1. dutu 16.09.2014 la 9:07

  Și dacă decizia a fost data pe 4 septembrie înseamnă că au trecut 10 zile.
  Întrebare : Sau făcut contestații ???

 2. jiji 16.09.2014 la 9:36

  10 zile de la comunicare catre parti nu de la data cand s-a pronuntat sentinta d-le dutu

 3. alexandru 16.09.2014 la 12:33

  din pacate doua firme neserioase au prins lotul 1.asta insamna intarzieri istorice si ztepe date furnizorilor mici, care vor vedea pe pielea lor ce inseamna sa lucri cu italieni.
  ps: oare ziarul unirea nu este interesat de ce se intampla in judet: de o luna statia de epurare a municipiului alba functioneaza.tronsonul vintu de jos-coslariu (calea ferata) are un an si jumatate inatarziere.care este stadiul licitatiilor cu privire la deponeul ecologic si la restul lucrariilor din proiectul de mediu.nu va intereseaza aceste subiecte?

 4. Roshu 16.09.2014 la 19:50

  @alexandru -tronsonul castigat de Impresa Pizzarotti nu are intarzaiere mare..trebuia terminat in iunie 2014 dar cum lucreaza la el se va termina in 2020 daca se va termina…Cat despre autostrada la anu si la multi ani !

 5. Ovidiu 16.09.2014 la 22:14

  Unde lucreaza SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio Construcţii SRL e meserie frate, orice ati zice astia sunt f tari. Daca va apucati sa-i criticati o faceti doar din necunostiinta de cauza sau din invdie. Mult succes si va rog sa-i lasam pe toti sa-si faca treaba cu maxima responsabilitate, sa nu mai tot latram la luna si sa circulam cu mare grija si cu mare atentie pana ce o sa ne dam si pe autobanda.

 6. Pesimistul 17.09.2014 la 2:10

  Cand vom avea autostrazi de la est la vest sau de la sud la nord in Romania ( prin anul 20xx ca in Star Trek), o sa dam dovada lipsei de educatie ce ne caracterizeaza. Vom avea 130km/h limita de viteza si vom circula cu 180-250 functie de posibilitati tehnice. Sa vedem atunci ce motive vom invoca pentru recordul de accidente. Lupul nu isi schimba naravul nici macar pe autostrada.
  Daca vezi prin Europa o un sofer care merge tare, claxoneaza, da flashuri sau parcheaza langa chioscul de unde isi ia tigari chiar daca blocheaza o strada intreaga, ala este 95% de-al nostru.
  Prin Suedia , pe unda ma plimb eu, limita pe autostrada este 110-120km/h si al naibii, ca aproape toti merg asa (+10km maxim), radarele sunt puse doar in zone cu intersectii periculoase ( pe autostrada nu vezi radare) si mai sunt si semnalizate din timp sa nu cumva sa te prinda ( doar sa fii chior platesti amenda). Iar politisti cu radarul in tufis- niciodata. In medie am fost oprit o data/an la filtru si ala numai pentru fiola. Concluzia -Suedia are cele mai putine accidente din Europa, la mare distanta de locul 2. Si sunt soferi groaznici.
  Sper ca tot ce-am scris despre noi , sa fie doar o exagerare , noroc ca pana vom avea autostrazi , mai trec 2 generatii si ne mai slefuim si noi.

 7. Roshu 17.09.2014 la 23:51

  @Ovidiu-cu siguranta vorbim din invidie..chiar ieri am trecut cu masina pe centura si am oprit sa vad ce lucreaza baietii tai de la Pizzarotti…3 oameni insurubau cu mana o bucata de sina de cale ferata…deci super profesionisti….