Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

ATENȚIE la noua țeapă prin e-mail – solicitări de ajutor financiar de la ”prieteni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tot mai multe persoane se plâng, în ultima perioadă, că primesc e-mail-uri de pe adresele unor prieteni sau cunoscuți, în care le sunt solicitate sume de bani pentru că respectiva persoană a intrat într-o încurcătură în timp ce se afla în călătorie, într-o țară străină.

Dacă primiți un astfel de e-mail trebuie să luați în considerare faptul că ar putea să fie o ”țeapă” și, înainte de a-i sări în ajutor persoanei care îl solicită, să verificați cu atenție dacă aceasta se află într-adevăr în dificultate.

Primul semnal de alarmă că ați putea fi înșelați este chiar textul mail-ului care este tradus foarte prost în limba română și are multe greșeli gramaticale:

Sper ca a ajuns la tine la timp. Am facut o excursie la Crowndale , United Kingdom si poseta mea a fost furata cu pasaportul meu international si cu cartile mele de credit inauntru. Ambasada incearca sa ma ajute lasandu-ma sa imi iau bilet de avion fara pasaport doar atat am de platit biletul de avion si taxele de hotel. Spre dezamagirea mea nu imi pot accesa banii fata cartile de credit banca are nevoie de mai mult timp pentru a imi trimite un card nou. In aceasta neplacuta situatie am nevoie de un rapid imprumut care v-a fi inapoiat imediat ce ma intorc. am nevoie de aproape 1000 de lire ca sa imi acopar cheltuielile. Am nevoie urgenta sa prind urmatorul zbor. Daca tu poti sa ma ajuti cu imprumutul trimite-l prin moneygram v-a fi foarte bine aceasta este cea mai buna optiune pe care o am. Mi-ai dat un pasaport  temporar la ambasada asa ca asta nu o sa fie o problema daca trimiti banii prin moneygram si in 20 de minute o sa ii avem aici. Este mult mai bine pentru mine.imi pare rau pentru toate neplacerile. Multumesc  frumos Pot sa iti trimit detaliile Cum sa fac?”.

Recomandarea este să nu răspundeți e-mail-ului respectiv înainte de a lua legătura, telefonic, cu posesorul adresei de la care a fost trimis. Cel mai probabil veți afla că mail-ul său a  fost ”spart” și că solicitarea de ajutor a fost trimisă la toată lista de contacte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea