Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alexandra Dobre din Câmpeni a luat 10 curat la Bacalaureat după contestații: ”Azi am liber, de mâine învăț pentru admitere”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandra Dobre de la Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni este a patra absolventă din județul Alba care a obținut 10 pe linie la examenul național de Bacalaureat 2015.

Alexandra DobreAbsolventa a precizat că astăzi (n.r. vineri) are liber, iar de sâmbătă începe pregătirea pentru admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Rezultatele finale la BAC 2015 au fost afișate, de Ministerul Educației, pe portalul Edu.ro, în 10 iulie.

Înainte de soluționarea contestațiilor ea a avut media 9,96, fiind notată cu 10 la limba și literatura română și matematică și 9,9 la informatică. Ea a depus contestație fiind sigură că a avut o lucrare perfectă.

”De obicei nu-mi prea asum astfel de riscuri. Am fost sigură pe mine, am avut un presentiment pozitiv. Mi se pare că toată muncea mea, din ultimii ani, în sfârșit, dă roade. Mă bucur că am reușit să-i fac mândri pe cei din jur”, a spus absolventa.

Alexandra a spus că examenul a fost acceptabil ”pentru cine a depus măcar puțin efort”, precizând că a avut emoții. Ea a avut nevoie de o medie cât mai bună la BAC pentru a avea șanse mai mari să fie admisă pe locurile fără taxă, la facultate.

Pe lângă exercițiile de la matematică și informatică, eleva a spus că are timp și de dans și citit, acestea fiind pasiunile ei. Absolventa vrea să mulțumească profesorilor, părinților, prietenilor și celor care au avut încredere în ea și au susținut-o.

Citește și Roxana și Maria, absolventele cu 10 la BAC, au dus Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș în elita liceelor din România

La nivel național, numărul mediilor de 10 a crescut de la 63 la 81, după contestații, iar promovabilitatea a crescut de la 66,41%, la 67,9%, potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu.

Procentul de promovabilitate după contestații a crescut și în județul Alba, de la 74,24 la sută, la 75,34, potrivit inspectorului școlar general adjunct, Marcela Dărămuș.

Citește și Ioana Cotuțiu, absolventa Colegiului HCC din Alba Iulia, cu 10 la BAC, vrea să revoluționeze domeniul IT: Am multe idei de implementare a informaticii în medicină

Trei absolvenți din județul Alba au luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de soluționarea contestațiilor. Este vorba despre absolvente ale Colegiului ”Lucian Blaga” din Sebeș: Roxana Arina Sabău și Maria Karina Mihăilă, respectiv de Ioana Cotuțiu de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 s-a realizat în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea