Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Agenții economici și persoanele fizice din Alba Iulia au obligația de a curăța zăpada și gheața din fața imobilelor. În caz contrar, pot primi amenzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Instituțiile publice, agenții economici, persoane fizice și juridice au obligația de a curăța zăpada și gheața de pe trotuare, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea în caz contrar pot primi amenzi.

alba-iulia-zapada01

Activitatea privind deszăpezirea și combatere polei în municipiul Alba Iulia  se desfășoară în baza unui contract încheit cu SC Polaris M Holding SRL Constanța.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia susțin că orașul se poate curăța într-o zi sau două, nu în două ore.

Însă, conform HCL nr. 368/2005, cu modificările și completările ulterioare, instituțiile publice, agenții economici, persoane fizice și juridice au obligația de a curăța zăpada și gheața de pe trotuare, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Asociațiile de proprietari au obligația ca în perimetrul administrativ să asigure curățirea aleilor și trotuarelor.

Se vor curăța prioritar pantele, traseele utilizate de mijloacele  de transport în comun, trotuarele, bulevardele urmând apoi străzile cuprinse în anexele la contract.

În caz de nerespectare a acestor măsuri se va proceda la aplicarea prevederilor Hotărârii nr. 138/2007  a Consiliului local al municipiului Alba Iulia, art. 2 punctul 13 privind  necurățarea zăpezii și a gheții imediat după depunere sau cel târziu până la ora 9,00 de pe trotuare, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională. Pentru persoane fizice de la 50 la 100 lei iar pentru persoane juridice de la 200 la 400 lei.

Cu privire la parcările rezidențiale, beneficiarii de parcare cu plată au obligația de întreținere (curățire a zăpezii).

În caz de nerespectare se vor aplica prevederile HCL 76/2010 privind organizarea și funcționarea parcărilor publice de reședință, art. 19, lit. ”c”  prevede: necurățarea parcărilor de către beneficiarii locurilor de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 la 100 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea