Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Activități recreative pentru copiii cu dizabilități, beneficiari ai Centrului Social Multifuncțional pentru persoane cu nevoie speciale Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

copii-dizabilitatiCopiii cu dizabilități care beneficiază de serviciile Centrului Social Multifuncțional din Vinerea au avut parte de mai multe surprize. Pentru că se află în plină vacanță de vară, conducerea centrului a dorit să-i scoată pe copii din programul obișnuit și să le completeze eforturile de recuperare cu acțiuni plăcute și destinse.

Cu sprijinul artiștilor din cadrul Cercului de Teatru al Casei de Cultură, condus de Maria Dodoc și a unor voluntari ai centrului, coordonați de Laura Vlad, recent sala de ședințe a instituției a fost împodobită festiv, iar copiii au fost întâmpinați cu baloane, confetii și mesaje de bun venit.

Pentru că sunt în vacanță, am dorit să-i facem să simtă inclusiv în interiorul instituției noastre această perioadă mult așteptată de elevi, astfel că ne-am gândit la o serie de activități care să creeze o atmosferă destinsă, plăcută, să-i bucure și să le arate că sunt importanți pentru cei din jurul lor. Am început seria manifestărilor cu sărbătorirea tuturor copiiilor, un fel de Ziua Copilului la scară mai mică”, a declarat șef CSMPNS Vinerea, Silviu Samoilescu. Nu au lipsit jocurile interactive, dansurile, desenele și programele de animație oferite de către artiștii Cercului de Teatru și voluntarii centrului, sub atenta grijă a specialiștilor centrului.

După acest moment de sărbătoare, conducerera Centrului Social Multifuncțional din Vinerea a organizat, cu sprijinul Primăriei Cugir, o excursie pentru copiii cu dizabilități, beneficiari ai servicilor de recuperare. Însoțiți de specialiști, dar și de către părinți, copiii au fost duși la Sibiu unde au vizitat Grădina Zoologică și Muzeul Satului. “Intenționăm să mai organizăm astfel de acțiuni care ajută la procesul de recuperare al copiilor, întărește legăturile lor cu specialiștii noștri, precum și încrederea în serviciile oferite” a precizat Silviu Samoilescu.

În prezent, în centru se desfăşoară recuperarea copiilor ce deţin certificat de handicap sau plan de recuperare  în săli de gimnastică şi săli speciale de recuperare psiho-socială, dotate cu aparatură specială. Această activitate are loc în baza unui contract de furnizare servicii sociale încheiat între instituţie şi părinte, după care se emite o decizie de acordere servicii. Până în prezent s-au furnizat servicii unui număr de 26 copii”, a declarat Șef CSMPNS Vinerea, Silviu Samoilescu. Potrivit acestuia, recuperarea unui copil este de lungă durată, sau poate fi un proces de întreţinere a stării actuale. Din această perspectivă şi ţinând cont de diferenţele dintre diagnostice, specialiștii lucrează individual cu fiecare beneficiar nu mai mult de 2 ore pe zi/copil, pe ariile de recuperare psihică, psihopedagocică, dezvoltare cognitivă, senzorială, terapie logopedică şi gimnastică de recuperare pentru deficienţe locomotorii. Părinţii sau tutorii beneficiază la rândul lor de consiliere parentală şi de grup, care au rolul de a-i conștientiza cu privire la nevoile copilului, astfel încât să-l poată ajuta să se integreze în familie și societate.

Un alt segment care beneficiază de serviciile oferite de centru sunt persoanele adulte cu certificat de handicap sau plan de recuperare, care sunt incluse în programe de informare, consiliere socială, consiliere psihologică și kinetoterapie-masaj. De aceste servicii, desfăşurate în funcţie de problematica individuală, au beneficiat peste 100 de persoane până la ora actuală.

Conducerea Centrului face apel către toate persoanele cu nevoi speciale să apeleze cu încredere la activitățile de recuperare ale instituției.

foto:arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea