Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Acțiune a polițiștilor din Alba, în colaborare cu RAR: 75 de taximetrişti verificaţi şi 23 de amenzi aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba au verificat 74 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori. 23 au fost amendaţi.

La data de 27.06.2017,  poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român, au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor folosite.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 74 de taximetre, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 23 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 22 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice şi una la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Poliţiştii au depistat un conducător de taxi sub influenţa băuturilor alcoolice, doi care au depășit limita legală de viteză şi doi care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Au fost reţinute un certificat de înmatriculare şi un permis de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 7.975 lei.

Astfel, în jurul orelor 15,50, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe un taximetrist, în vârstă de 58 de ani, din Alba Iulia, în timp ce circula pe DJ 107 H, pe raza localităţii Galde de Jos, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat, pentru o perioadă de 90 de zile.

Foto: arhivă

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea