Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

15 iulie – Ziua mondială a abilităților tinerilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat, în decembrie 2014, o rezoluție prin care declara 15 iulie ca Ziua mondială a abilităților tinerilor. Proiectul de rezoluție privind marcarea acestei zile a fost propus de Sri Lanka.

tineri - loc de muncaObiectivele acestui demers au avut în vedere realizarea unor condiții socio-economice mai bune pentru tinerii de astăzi, ca mijloc de a aborda provocările legate de șomaj și pentru ocuparea forței de muncă, potrivit ONU.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Rezoluția a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de șomeri în rândul tinerilor și a recunoscut că promovarea dobândirii de competențe de către tineretul ar spori capacitatea acestora de a face alegeri în cunoștință de cauză cu privire la viață și muncă și să le permită să obțină acces la piețele forței de muncă aflate în schimbare.

Aceasta a invitat, de asemenea, toate statele membre, organizațiile din sistemul Națiunilor Unite și alte organizații internaționale și regionale, precum și societatea civilă, inclusiv organizațiile conduse de tineret, pentru a marca Ziua mondială a abilităților tinerilor într-un mod adecvat, în conformitate cu prioritățile naționale, inclusiv prin educație, campanii, voluntariat și activități de sensibilizare a opiniei publice.

ONU estimează că numărul șomerilor tineri a atins la nivel global 74.500.000 în 2013, majoritatea trăiesc în țările în curs de dezvoltare. Conform Organizației Internaționale a Muncii, tinerii sunt mult mai mult expuși fenomenului șomaj decât adulții. Unul din cinci tineri, sau 125 de milioane, lucrează dar trăiește în condiții de sărăcie extremă (cu mai puțin de 1 dolar/ zi).

Problema șomajului în rândul tinerilor este o preocupare majoră atât în rândul țărilor industrializate, cât și pentru țările în curs de dezvoltare.

„Dezvoltarea abilităților tinerilor reduce sărăcia și le permite acestora accesul la locuri de muncă decente. Aceste condiții generează un proces de încredere și siguranță de sine în beneficiul tuturor. De asemenea, întărește capacitatea tinerilor pentru a contribui la abordarea numeroaselor provocări cu care se confruntă societatea, cum sunt sărăcia, nedreptatea și degradarea mediului”, arată secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în mesajul său.

În vederea marcării acestei zile, Ban Ki-moon a făcut apel la o implicarea majoră politică și financiară în dezvoltarea competențelor tinerilor, astfel încât aceștia să poată contribui la construirea unui viitor mai bun.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

5 mai – Sfânta Mare Muceniţă Irina. Povestea sfintei al cărui nume îl poartă multe românce

Bogdan Ilea

Publicat

în

5 mai – Sfânta Mare Muceniţă Irina. Povestea sfintei al cărui nume îl poartă multe românce Sărbătoare MARE pentru creştin-ortodocşi, astăzi. În fiecare an, pe 5 mai, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Mare Muceniţă Irina. Singura fiică a lui Liciniu, rege în Cetatea Maghedon, aceasta s-a născut păgână, iar numele ei a fost la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea