Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

15 decembrie: Spectacolul „ŢESĂTORUL DE VISE” (POVESTE DE CRĂCIUN) o frumoasă provocare la reverie, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

tesatorul-de-visePrimăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş, alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vă invită joi, 15 decembrie 2016, începând cu ora 18.00, la o „Poveste de Crăciun”, spusă de actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, în regia lui Florin Coşuleţ.

„Dorinţa ancestrală de a colinda în seara de ajun a Crăciunului este un sentiment ce nu ţine de tradiţia anumitei comunităţi, ci este un imbold ce vine din filonul fiinţei umane, împreună cu năzuinţa de a nu fi singur în această perioadă. Într-o astfel de seară, destinele unor tineri se intersectează într-o gară, loc cu precădere destinat întâlnirilor, intersecţiilor, bifurcaţiilor. Şi unul şi altul au câte o viaţă în urmă, plină de întâlniri, de bucurii, de decepţii, de zâmbete şi lacrimi în aparenţă identice pentru toţi, dar în realitate diferite pentru fiecare şi diferite de fiecare dată.
Cadrul spaţial şi temporal, foarte rigide la prima vedere, lasă loc unuia mistic, în care îngerii se transformă în oameni, în cei mai umili, iar existenţa reală se contopeşte cu reveria şi cu amintirile copilăriei. Tabloul de sărbătoare se conturează din culorile fiecărui ins în parte, din memoria şi nuanţele fiecărei poveşti, încadrând imagini şi tuşe diverse ce converg spre un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărţăşi cu ceilalţi propria poveste.” (Florin Coșuleț)

Distribuţia spectacolului: Diana – Alexandra Șerban, Viorica – Cristina Blaga, Gavriil – Florin Coșuleț, Andrei – Paul Bondane, Tomi – Iustinian Turcu.

Doritorii sunt invitați la un spectacol unic, găzduit la Sebeş şi care lansează o frumoasă provocare la reverie, pentru toţi care iubesc teatrul, în manifestarea sa inedită şi liberă. Vă veţi putea lăsa purtaţi de magia poveştii pe care o pune în scenă Florin Coşuleţ, un regizor care a inclus cu drag Sebeşul în periplul său cu spectacole de Crăciun. Intrarea este liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea