Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită vineri la Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba. Porți deschise, expoziții și program artistic susținut de cursanți

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua culturii nationaleCentrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba organizează vineri, 15 ianuarie, o serie de manifestări culturale pentru a marca Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Cei care vor trece pragul instituției vor putea lua parte la expoziții de pictură și fotografie, precum și la un program artistic susținut de cursanții centrului. De asemenea, se vor putea familiariza cu activitățile desfășurate în cadrul instituției.

Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale în România. Ziua Culturii Naţionale a devenit astfel o zi în care se celebrează nu numai marele poet Mihai Eminescu ci şi întreaga cultură românească.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie ¬ Ziua Culturii Naţionale a fost semnat la 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicata in MO 831 din 13 decembrie 2010. Exista precedente pentru aceasta sărbătoare şi în alte ţări europene. Astfel, în Spania, Ziua Culturii a fost aleasă în ziua morţii lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, în ziua în care s-a născut Luis de Camoes. Şi autorităţile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devina Ziua Culturii Naţionale.

În acest context, Centrul de Cultură Augustin Bena Alba organizează vineri, 15 ianuarie 2016, o zi de manifestări culturale după următorul program:

Orele 11:00 -16:00  – Ziua Porţilor Deschise

Orele 16: 00 – 17:00 – Vernisaj expoziții de pictură și fotografie organizate de cursanţii claselor de arte plastice şi arte vizuale moderne

– Program artistic susţinut de cursanţii claselor de canto, orgă electronică, chitară şi instrumente de suflat.

”Cu acest prilej vizitatorii se vor familiariza cu activităţile derulate de instituţia noastră şi vor avea prilejul să asiste la aceste activităţi”, a transmis Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba.

Întergul eveniment este coordonat de prof. Marinela Popa, şef serviciu la Serviciul ,,Şcoala de arte şi meşteşuguri,, din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba. Proiectul este organizat de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate Ieri, 23 aprilie, la Sâncrai a avut loc Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porudcători din Județul Alba. Printre câștigători se află sortimentele Sauvignon Blanc, din Ciumbrud, Muscat Ottonel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea