Ziua Culturii Naționale, marcată și la Sebeș. Luni,”Seară Eminescu…”, la Centrul Cultural Lucian ”Blaga„

ziua culturii nationale la sebesPrimăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura poporului Român ASTRA, Despărțământul „Vasile Moga” Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Cenaclul Literar „Lucian Blaga” și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, în colaborare cu Colegiul Național „Lucian Blaga” vor organiza o „Seară  Eminescu…”, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în data de 16 ianuarie 2017, ora 1700.

Din program: o expunere inedită a vieții și activității poetului prezentată de scriitorul Ioan Kamla; expoziției „Eminescu mereu actual” cu fondul de carte „Mihai Eminescu” existent la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș; proiecţia unui colaj de imagini cu poetul și o parte din poezii în formatul de manuscris. Sub îndrumarea doamnelor profesoare Tereza Cândea și Adina Sorohan, un grup de elevi de la Colegiul „Lucian Blaga” Sebeș  vor susţine un recital de poezii din creația eminesciană. Membrii Cenaclului Literar „Lucian Blaga” vor recita poezii din creațiile proprii, dedicate poetului naţional. Doamna prof. Corina-Ofelia  Corpodean va susține un mini-recital de muzică folk, cuvântul de încheiere revenindu-i domnului Mihai Octavian Groza președinte al Despărțământului „Vasile Moga” Sebeș, care va sublinia importanța zilei de 15 ianuarie.

INFORMARE COVID-19

Seara se va încheia cu decernarea unui premiu, instituit de Despărțământul „Vasile Moga” Sebeș, începând din anul 2016, denumit BIBLIOTECA TÂNĂRULUI ISTORIC, care se va acorda anual, pentru încurajarea tinerilor elevi pasionați de istorie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...