Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Zilele Oraşului Alba Iulia – o sărbătoare a oamenilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În aceasta seară a debutat la Alba Iulia cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Oraşului, un eveniment care în fiecare primăvară se constituie într-o adevărată sărbătoare a albaiulienilor şi a celor care doresc să le fie alături.

Ediţia din acest an este una diferită de toate cele dinainte, nu numai prin locul de desfăşurare – Piaţa Cetăţii şi platoul din faţa Obeliscului lui Horea, Cloşca şi Crişan, ci şi prin programul pregătit de organizatori. Avem acum mai multe concerte cu protagonişti din afara graniţelor, care întregesc gama muzicală oferită de invitaţii din ţară, dar şi proiecţii de film (un element de noutate), mai multe spectacole de teatru stradal care dau culoare dar şi un aer modern unei sărbători intrată deja în tradiţie. Desigur că nu lipsesc spectacolele de folclor, ori concertele de fanfară, momentul Urbes Grates – omagiul adus celor care prin munca lor contribuie zi de zi la dezvoltarea municipiului Alba Iulia, nici momentul emoţionant al absolvirii unei noi promoţii la Universitatea „1 Decembrie 1918″… Dar ce nu este în program! Sunt de toate, pentru toate gusturile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Startul” oficial al sărbătorii a fost dat de parada Cetăţii Alba Carolina, compusă din Garda Cetăţii, personajele istorice însufleţite deangajaţii Muzeului Naţional al Unirii, de primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava şi de mulţimea albaiulienilor care au dorit să se alăture. De la Poarta a IV, parada a ajuns în Piaţa Cetăţii unde a avut loc pentru prima dată ceremonialul ridicării pe catarg a drapelelor României, Uniunii Europene şimunicipiului Alba Iulia. În Piaţa Cetăţii au fost amplasate permanent trei catarge astfel încăt drapele oficiale ale statului, oraşului şi UE vor flutura chiar în inima Cetăţii, a oraşului. Odată momentele oficiale terminate fiecare participant, şi au fost foarte mulţi în aceste prime momente ale sărbătorii a putut alege ce să facă. Să se plimbe, să stea la o masă, să vizioneze unspectacol… Tuturor, petrecere frumoasă!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea