Zilele Municipiului Sebeș – #DragDeSebeș. Programul zilei de duminică: târg de produse tradiționale, parada portului popular, concerte de folclor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În anul centenarului, din DRAG DE SEBEȘ, Ulița meșteșugarilor de altădată, devine Parcul meștesugarilor.

La umbra copacilor plantați la începutul secolului trecut, vă invităm să facem  împreună o incursiune în lumea meștesugurilor tradiționale locale, transmise din generatie în generație și să ne bucurăm de ceea ce s-a păstrat cu drag de la bunicii și străbunicii noștri. Să țesem povești în ”Casa Iei”, să gustăm bunătățile din ”Sufrageria Bunicii”, unde ne vom îmbăta cu aromemele dulcețurilor și mirosul prăjiturelelor după rețete de altădată, să poposim în ”Casa librarului” pentru o lectură relaxantă unde să aflăm noutățile din gazete, să căutăm amintirile în ”Cufărul bunicii”,  și dacă am umblat prea mult să ne reparăm papucii la ultimul ”Șuster” al Sebeșului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ne continuăm drumul să gustăm din pâinea bună și sarea Sebeșului, din turta dulce numită ”Puiul Târgului” cu care eram obișnuiți să fim răsfățați în copilărie cănd veneau bunicii sau părinții de la piață, din mierea și siropurile naturale. Poate ne vom cumpăra o pălărie nouă ca într- o zi de târg, opinci și o curea sau lucruri tradiționale de la tarabele care ne așteaptă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Vor fi alături de noi primarul nostru, oaspeții din orașele înfrățite, ansambluri de dansuri populare și interpreți îndrăgiți, uniți într- o paradă a portului popular și un spectacol care să ne bucure inima în zile de sărbătoare ale Sebeșului în a cărei poveste mai scriem o pagină….

ZILELE MUNICIPIULUI SEBEŞ  – #DragDeSebeș, 2018. Programul zilei de duminică

DUMINICĂ, 19 AUGUST 2018

*Ora 11.00 Parcul Tineretului, centrul municipiului

„Parcul meşteşugarilor”.

Expoziţie de meşteşuguri tradiţionale, demonstraţii, târg de produse tradiţionale.

*Ora 12.00 Parcul Tineretului, centrul municipiului

Parada portului popular.

Spectacol de folclor.

Parcul Arini

*Ora 19.00  Scenă. Parcul Arini

CONCERTE DE FOLCLOR:

Ansamblu de dansuri grecești, Kymata.

Părintele Doru Gheaja și invitații săi. Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” condus de Alexandru Pal.

AUREL TĂMAȘ.

MOMENTE ARTISTICE CU VASILE MURARU ȘI VALENTINA FĂTU.