Rămâi conectat

Actualitate

Zegrean: Mă las de fumat în spațiile publice. CCR dezbate legea privind interzicerea fumatului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, spune că va renunța să fumeze în spații publice dacă legea fumatului va intra în vigoare. CCR dezbate, miercuri, sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

CCR01În 22 decembrie 2015, senatori din mai multe grupuri parlamentare au formulat la CCR o contestație referitoare la neconstituționalitatea Legii privind modificarea și completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, proiect de act normativ care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Senatorul independent Alfred Laurențiu Mihai declara, la acea dată, pentru AGERPRES, că, în opinia parlamentarilor care au depus contestația, legea în forma în care a fost adoptată separă fumătorii în două categorii: cei care pot fuma în aeroporturi sau cei care sunt în închisori de maximă siguranță și ceilalți fumători care nu au voie.

El afirma că demersul la CCR nu este împotriva unei legi antifumat, dar trebuie ca un astfel de act normativ să respecte prevederile constituționale.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Zegrean dacă a venit cu țigările la el la ședința de miercuri a CCR și ce va face cu ele la finalul zilei, având în vedere că judecătorii constituționali discută sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

„Da, am (țigările — n.r.). Legea intră în vigoare la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Mă las de fumat în spațiile publice când intră în vigoare legea. De fapt, nu cred că m-ați văzut fumând undeva prin spații publice”, a precizat președintele CCR.

Întrebat dacă un apartament poate fi considerat spațiu public închis, Zegrean a replicat: „Eh, cum să fie?!”.

El a spus că „dreptul de a fuma nu e trecut în Constituție”, făcând referire apoi la comparația dintre fumătorii aflați în detenție și cei în libertate.

„Sunt în aceeași categorie? Se pune problema de destinație (termen menționat în lege — n.r.) când oamenii sunt în aceeași categorie. Sunt în aceeași situație cei liberi și cei aflați după gratii?”, a arătat Zegrean.

De asemenea, întrebat câți judecători de la CCR fumează, el a răspuns: „Știu că doi fumează, dar eu știu ce fac în particular?!”. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea