Rămâi conectat

Actualitate

Zeci de șoferi din Alba lăsați fără permis pentru că nu au acordat prioritate pietonilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 16-19 februarie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au desfășurat activităţi în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Potrivit IPJ Alba, “s-a avut în vedere atât acordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea de pietoni cât şi respectarea de către aceştia a normelor legale privind traversarea drumului public.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au depistat şi sancţionat contravenţional, 168 de pietoni care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis precum şi 22 de conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor.

Faţă de cei 22 de conducători auto sancţionaţi a fost luată şi măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 7.410 lei.”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că indisciplina pietonilor reprezintă una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere grave înregistrate în anul 2014, în judeţul Alba şi revine cu câteva recomandări pentru creşterea siguranţei pietonilor:

  • Traversaţi drumul public numai prin locurile marcate ori/şi semnalizate cu indicatoare, iar in localitățile în care acestea lipsesc, pe la colţul străzii, doar după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.
  • Nu traversaţi în fugă sau prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate.
  • Sporiţi atenţia atunci când traversaţi strada pe timpul nopţii sau în condiţii de vreme nefavorabilă (ceaţa, ploaie sau ninsoare), când, din cauza vizibilităţii reduse sau a carosabilului alunecos, puteţi fi observaţi mai greu de către conducătorii auto.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea