Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de persoane din Alba Iulia, afectate de caniculă, au apelat la serviciile UPU din cadrul spitalului județean

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

COD ROSU - BUCURESTIPeste 80 de persoane din Alba, afectate de caniculă, au apelat miercuri, până la orele după-amiezii la medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului județean Alba.

Problemele cu care acestea se confruntă în aceste zile toride sunt specifice temperatuirlor ridicate și expunerii la radiațiile solare, respectiv hipertensiune arterială, pusee de tensiune, deshidratare, dureri de cap persistente, sa.

Având în vedere că mâine ne așteaptă încă o zi de caniculă, vă reamintim că medicii recomandă populaţiei ca, în zilele caniculare, să evite pe cât posibil să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00-18.00, să consume 1,5-2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice – inclusiv bere.

Obligațiile angajatorilor pe timp de caniculă

Totodată, angajatorii trebuie să reducă activităţile în aer liber în zilele caniculare, să le asigure salariaţilor câte doi-patru litri de apă de băut pe zi şi echipament de protecţie, precum şi să alterneze perioadele de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, atenţionează Ministerul Sănătăţii.

În condiţiile în care joi sunt anunţate temperaturi care pot ajunge până la 38 de grade şi disconfort termic, Ministerul Sănătăţii recomandă tuturor agenţilor economici să îşi readapteze programul de lucru, astfel încât să protejeze sănătatea angajaţilor.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea