Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de mii de români, așteptați de 1 Decembrie la Alba Iulia la Marșul Centenarului, pentru Unirea Republicii Moldova cu România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de mii de români din mai multe județe, Republica Moldova și diaspora sunt așteptați, în 1 Decembrie, la Alba Iulia, la un marș al Centenarului, organizat pentru unirea Republicii Moldova cu România.

George Simion, președintele Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012”, unul dintre organizatorii marșului, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că în timp ce vor parcurge cei circa 6 kilometri pe străzile municipiului, participanții vor intona cântece patriotice, îndemnul a peste 100 de asociații civice fiind acela de a nu huidui și de a nu politiza evenimentul, deoarece ”Ziua de 1 Decembrie este sfântă”.

”Marșul popular, Marșul Unirii, va da startul zilei de 1 Decembrie. Vom porni din fața Gării, până în Cetatea Alba Carolina. Și-au anunțat prezența românii din diaspora, până acum sunt 50 de mașini care și-au dat întâlnire la Vama Borș și vor mai apărea pe parcurs. Vor merge în coloană către Alba Iulia. Vor veni circa 10.000 de români din Republica Moldova și din toate județele. Avem o campanie, mergem în fiecare județ, și constituim grupuri de inițiativă care organizează deplasarea la Alba Iulia. În total este vorba de zeci de mii de participanți, nu putem spune exact câți”, a spus George Simion.

Participanții la marș vor avea steaguri tricolore întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților de unde vin, dar și drapele tricolore lungi de 100 de metri, care vor fi purtate pe brațe.

George Simion a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că unul dintre motivele marșului este unirea Republicii Moldova cu România. Al doilea motiv este pentru ca și oamenii de rând să-și poată aduce contribuția la marcarea Anului Centenar.

”Marșul este organizat pentru unirea Republici Moldova cu România, dar și pentru ca noi, simplii cetățeni, să avem un marș, să arătăm că poporul a făcut unirea”, a spus George Simion.

De asemenea, participanții la marș vor strânge semnături pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Pe Facebook a fost creat un eveniment pentru a strânge cât mai mulți participanți.

”Începem numărătoarea inversă! Întocmai ca acum 100 de ani, ne strângem la Alba Iulia să refacem Marea Adunare de la 1918. Vino sâmbătă, 1 Decembrie, la ora 08:00, în fața gării din Alba Iulia, și reprezintă comunitatea de care aparții. Toți delegații veniți la Alba Iulia vor primi titlul de „AMBASADOR AL UNIRII” și vor aprinde Flacăra Unirii, care mai apoi va fi purtată în marș, pe jos, până la Chișinău”, se arată în descrierea evenimentului.

Participanții se întâlnesc în Gara CFR din Alba Iulia și vor merge pe ruta: Bulevardul Ferdinand, str. Tudor Vladimirescu, str. Emil Racoviță, Bulevardul Republicii, Calea Moților, strada Doctor Ion Rațiu, Bulevardul Horea, Piața Tricolor și se vor opri pe strada Unirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 300 de persoane verificate de polițisți prin intermediul aplicației eDAC. Amenzi de peste 26.000 de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Peste 300 de persoane verificate de polițisți prin intermediul aplicației eDAC. Amenzi de peste 26.000 de lei În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea