Rămâi conectat

Actualitate

Zeci de lăutari au fost reţinuţi pentru înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii. Printre cei ce au să cânte în această noapte după gratii se regăsește și fratele regretatului Ion Dolănescu.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de lăutari au fost reţinuţi pentru înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii. Printre cei ce au să cânte în această noapte după gratii se regăsește și fratele regretatului Ion Dolănescu.

Constantin Dolănescu, fratele regretatului Ion Dolănescu, se numără printre zecile de lăutari din Dâmboviţa ce au fost reţinuţi pentru înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii. Ei sunt acuzaţi că au luat bani pe nedrept de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora, activitatea lor a fost afectată de pandemia de COVID-19.

În realitate însă, încasau şi sumele de la stat, dar cântau şi la evenimente private, care nu ar fi trebuit să aibă loc.

„Ca urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a banuiților ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19.

În baza declaraţiilor întocmite în fals, lăutarii ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei.

Printre cei vizaţi de anchetă se află şi fratele regretatului artist Ion Dolănescu – Constantin Dolănescu.

În total, 23 de lăutari vor cânta după gratii în această noapte, iar mâine vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Targovsite pentru dispunerea unor măsuri preventive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea