Rămâi conectat

Actualitate

Zahărul și margarina, alimente de lux în România. Inflația a scăzut cu doar 1% în România

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Zahărul și margarina, alimente de lux în România. Inflația a scăzut cu doar 1% în România

În luna ianuarie, creșterea prețurilor de consum s-a temperat, comparativ cu ultimele luni ale anului 2022. Rata anuală a inflației a scăzut la 15,1% față de 16,4%, în luna decembrie 2022 și 16,8% în luna noiembrie, potrivit datelor INS.

Comparativ cu decembrie 2022, în ianuarie 2023 preţurile de consum au crescut cu 0,3%.

Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (februarie 2022 – ianuarie 2023) faţă de precedentele 12 luni (februarie 2021 – ianuarie 2022) este 14,3%.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată în prima lună din 2023 la alimente, cu 22,47% mai scumpe faţă de ianuarie 2022, urmate de mărfuri nealimentare, cu 11,8%, şi servicii cu 10,2%.

Rata anuală a inflației va scădea probabil în trimestrul I 2023 în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, dar va coborî semnificativ mai alert ulterior, ajungând la nivelul de o cifră încă din trimestrul III al anului curent, consideră specialiștii Băncii Naționale, potrivit Minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al BNR din 10 ianuarie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie „Am avut o primă întâlnire informală cu un grup de lucru, cu furnizorii, cu distribuitorii, cu experţii din minister, cu ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energetic n.r). Bineînţeles că ne uităm şi trebuie să mergem […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea