Rămâi conectat

Sport

Wumi Agunbiade (Canada) – nou transfer la CSU Alba Iulia *Adrijana Knezevic (Serbia), aproape de a semna cu echipa lui Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adrijana Knezevic CSU Alba IuliaWumi Agunbiade (22 ani, componentă a naţionalei Canadei) este ultima achiziţie a formaţiei CSU Alba Iulia, mutarea înfăptuindu-se în această dimineaţă când s-a semnat contractul.

Jucătoarea de culoare evoluează pe postul 4 şi ultimul sezon l-a petrecut în USA la Duquesne Dukes, în competiţia colegiilor (WBB), având o medie de 15.5 puncte pe meci.

La fel ca şi o altă nou venită, Valencia McFarland, fundaşul originar din SUA şi Agunbiade este la prima experienţă în Europa. „Am semnat contracte valabile pentru un sezon şi deocamdată ne oprim aici cu campania de transferuri până la limpezirea situaţiei cu participarea în Euroleague„, a precizat Bodgan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri are deja parafate înţelegeri cu Alexandra Uiuiu, Elisabeth Pavel, Mihaela Gherman, dar a ajuns la un acord şi cu alte două românce, Dora Ardelean (20 ani, componentă al echipei naţionale Under 20) şi Marta Fodor (22 ani, Danzio Timişoara).

*Popov insistă pentru Adrijana Knezevic – MVP-ul Serbiei!

Dacă Sasa Cadjo are şanse minime să continue la Alba Iulia, în schimb antrenorul Miroslav Popov s-a reorientat spre o altă conaţională: Adrijana Knezevic, care în ediţia trecută a campionatului din Serbia a fost desemnată MPV-ul competiţiei, din postura de componentă a echipei Spartak Subotica. „Baschetbalista are şi o propunere din Rusia, dar ar prefera să joace în România, sub comanda lui Popov. Sunt şanse mari să semnăm, de fapt 100 la sută parafăm contractul dacă evoluăm în Euroleague„, a declarat Bogdan Duma.

Knezevic joacă pe postul de fundaş şi are, la 27 de ani o vastă experienţă europeană: Toulouse (Franţa), Gdynia (Polonia), Villeneuve (Franţa), Mariana şi Grad Canaria (Spania). La fel ca şi Cadjo, Knezevic are şansa să participe cu naţionala ţării sale la Campionatul Mondial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea