Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi abundente și chiar de ninsori, în zonele montane.

”Într-adevăr, avem partea de temperaturi scăzute și în această dimineață au fost temperaturi negative prin partea de vest a țării, prin centru, temperaturi ce au coborât până spre -3 grade, pe crestele munților, chiar -10 grade la Vârful Omu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Am avut chiar şi temperaturi record la trei stații meteorologice, iar vremea rece se va menține și în zilele următoare, cel puțin până marți.

Vor fi temperaturi chiar mai coborâte luni pe partea de nord-vest a țării, unde vor fi 7-8 grade și de asemenea și temperaturile minime coboară marți dimineață spre -2 sau – 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Citește și: Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM

Condiții de brumă pot apărea pe partea de nord-vest și centru tot în noaptea de luni spre marți.

Așadar, temperaturi scăzute și la începutul săptămânii viitoare, iar vremea rămâne capricioasă.

În continuare așteptăm ploi însemnate cantitativ, în extindere ca arie începând de duminică după-amiază, dinspre sud-vest, un sistem frontal determină ploi în mare parte din țară, iar aici, în jumătatea de sud a țării, ne așteptăm și la cantități mai însemnate 15-20 l/metru pătrat.

Ploi abundente

Aceste ploi vor continua luni, de această dată pe partea de nord și nu se încheie aici acest episod mai ploios și în zilele următoare, marți, miercuri ne așteptăm ca țara noastră să fie traversată de sisteme noroase și de ploi, de această dată mai însemnat pe partea de sud-vest.

Practic, până miercuri așteptăm episoade succesive cu ploi și cantități chiar mai însemnate de apă, peste 15-20 de litri pe metru pătrat, iar la munte, ținând cont că temperaturile se mențin coborâte, așteptăm ninsori și lapoviță la peste 1.500 metri și chiar depunerea unui strat de zăpadă mai important în Carpații Meridionali.

Şi vântul este mai intens, mai ales în zilele de marți și miercuri. Vorbim de viteze mari ale vântului, de peste 60-70 km/h prin partea de sud-vest, în sudul Banatului, Carpații Meridionali.
De miercuri începe să se încălzească

Citește și: Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Cu alte cuvinte, o vreme destul de capricioasă și abia de miercuri încolo vremea începe să se încălzească în partea de sud-est a țării, unde temperaturile ajung chiar la 24-25 de grade prin Muntenia, estul Munteniei și în Dobrogea.

Tendința pare a fi de încălzire în a doua jumătate a săptămânii și prin restul țării şi vom avea o vreme mai bună și sub aspectul ploilor, în sensul restrângerii acestora după ziua de joi”, a spus meteorologul ANM Mihai Huştiu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea