Rămâi conectat

Politică Administrație

Vremea (re)negocierilor în PNL Alba. Declarații contradictorii ale lui Florin Roman și Dorin Nistor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prim-vicepreședintele PNL Alba, Florin Roman, neagă faptul că în PNL Alba ar exista tensiuni între vechii și noii liberali, în ciuda declarațiilor publice din ultimele zile care demonstrează de fapt contrariul.

CITEȘTE ȘI: Atanasiu: ”Nistor se înscrie în cursa pentru Primăria Sebeș din postura de perdant. Apolzan e tânăr, capabil, cu viziune”. Reacția lui Nistor

Florin Roman02Prima declarație publică, care face încă vâlvă în interiorul fuziunii locale, s-a petrecut duminică și l-a avut ca mesager pe Teodor Atanasiu, care a demonstrat cu această ocazie că este încă liderul de facto al vechiului PNL Alba.

Astfel, din “aproape candidat” și „aproape câștigător” al Primăriei Sebeș, Dorin Nistor, cunoscut ca un apropiat al lui Mircea Hava, a devenit brusc cel care “pleacă din poziția de perdant” în competiția internă pentru stabilirea candidatului.

Dorin Nistor-sebesVizibil surprins, Nistor, care considera că are absolut toate atuurile să candideze și să câștige din partea PNL Sebeșul – primul în sondajele de opinie, experiența și succesul unei campanii similare la Sebeș, rezultatul obținut la alegerile din 2012, sume considerabile de bani investite în el ca și candidat etc – a reacționat spunând că a fost o neașteptată lovitură sub centură din partea colegilor și că regula stabilită clar la fuziune a fost că PNL Alba își desemnează candidații la primării după rezultatele pe care le obțin în sondajul intern.

 

CITEȘTE ȘI: Dorin Nistor: ”PNL Alba nu își desemnează candidații la primării după un anumit algoritm, ci după rezultatele pe care le obțin în sondajul intern”

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute de vechii liberali, prim-vicepreședintele PNL Alba, Florin Roman, a ținut să sublinieze că rezultatele obținute în sondajuele de opinie nu reprezintă singulul criteriu de alegere al candidaților. Ci că sunt altele, la fel de importante pe care organizația județeană le ia în considerare în evaluarea finală, cum ar fi activitatea politică, contribuția la acțiunile organizației etc

 

Vechiul și noul din PNL Alba pare că se află acum în tatonări pentru noi negocieri. Mesajul transmis duminică de Teodor Atanasiu, prim-vicepreședintele PNL la nivel național, pare să fi fost adresat în primul rând vechilor liberali care consideră că li se cuvine mai mult de la partenerii lor de fuziune – un fost PDL ce domină județul de mai bine de zece ani sub conducerea lui Mircea Hava și Ion Dumitrel. Și doar în al doilea rând mesajul se adresează noilor liberali (ex PDL-iști), care vor trebui să ofere ceva consistent pentru a îl avea pe Dorin Nistor candidat la Sebeș.

 

E vremea împărțirii candidaturilor, a funcțiilor, e vremea precampaniei electorale, deci e vremea negocierilor. Căci ce este poltica dacă nu arta negocierii !?!

Bogdan Presecan

 

CITEȘTE ȘI: Dorin Nistor: ”Desemnarea domnului Apolzan pentru a candida din partea PNL la Primăria Sebeș a fost o lovitură sub centură. După sondajele noastre, ar obține cu 14% mai puține voturi decât actualul primar”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea