Rămâi conectat

Curier Județean

VREMEA în Transilvania, până în 10 ianuarie 2016 – Ger în noaptea de Revelion

Ziarul Unirea

Publicat

în

De marți, 29 decembrie, vremea se schimbă radical în toată țara, iar temperaturile vor scădea rapid, ajungând în depresiuni la -17 grade Celsius. Noaptea de Revelion va fi geroasă, temperaturile urmând să crească după data de 4 ianuarie, anunţă ANM, care a realizat prognoza pentru perioada 28 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016.

frig„Începând de marţi, 29 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în zilele de 30 şi 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative în toate regiunile şi minime sub –10 grade, îndeosebi în nordul şi centrul ţării. În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special pe litoral, unde viteza la rafală va depăşi 60…70 km/h. Temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, ninsori în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi predominant ninsori, pe arii restrânse în sud-vestul, sudul şi estul ţării. Izolat se va semnala polei”, precizează ANM.

În TRANSILVANIA, vremea va intra într-un proces de răcire la începutul intervalului, iar în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie va deveni deosebit de rece, geroasă pe timpul nopţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie regională, între -6 şi -4 grade, iar cele minime se vor situa în jurul a -14 grade Celsius. Începând din data de 4 ianuarie valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, vor creşte spre o medie regională de -1…0 grade, respectiv -6…-4 grade.

În zilele de 29 şi 30 decembrie, local se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, urmând ca, după data de 4 ianuarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, să fie din nou ridicată.

VREMEA LA MUNTE:

Răcirea va fi semnificativă în tot spaţiul montan, iar vremea va deveni geroasă. În perioada 30 decembrie – 03 ianuarie, media valorilor maxime va fi de -12…-10 grade, iar a celor minime, în cele mai reci nopţi, va coborî spre -20 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere de temperatură, spre valori diurne, în medie, de -4…-3 grade şi minime de aproximativ -8 grade. În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, cu precădere în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ulterior va creşte probabilitatea pentru ninsori, îndeosebi în jurul datei de 5 ianuarie. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea