Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere sociale 2023: De ce nu au ajuns cardurile pentru alimente la toți beneficiarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere sociale 2023: De ce nu au ajuns cardurile pentru alimente la toți beneficiarii

Autoritățile se confruntă cu probleme la distribuirea cardurilor sociale deși programul „Sprijin pentru România” a început de ceva timp.

Citește și: Vouchere alimente 2023: Ce trebuie să facă românii care nu au primit cardurile şi între timp au devenit eligibili

Deputatul Gabriel Zetea a ridicat această problemă într-o interpelare în Parlament adresată ministrului Muncii, Marius Budăi. Iată textul acesteia şi întrebările la care va trebui să răspundă Marius Budăi:

„Domnule ministru, de un an și jumătate viața românilor s-a îmbunătățit prin venirea PSD la guvernare și permiteți-mi să apreciez activitatea neîntreruptă și laborioasă pe care o depuneți în fruntea unui minister extrem de solicitant, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: Tichete cadou de Paște 2023: Cine sunt beneficiarii și ce valoare vor avea voucherele

Intrarea în coaliție a social-democraților a avut un singur scop: sprijin financiar pentru categoriille vulnerabile și stabilirea unor măsuri sociale care să ajute românii aflați în dificultate. În acest sens a fost gândit și cardul valoric SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA, care include acordarea, o dată la două luni de zile, a unei sume de aproximativ 50 de euro persoanelor care se încadrează în categoriile eligibile.

Cunosc faptul că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene gestionează acordarea acestor carduri sociale însă în comunicarea publică, acest minister cere ca persoanele care nu au primit cardul deși sunt eligibile să ceară ajutor și lămuriri suplimentare la Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

În calitate de parlamentar de Maramureș vin spre dumneavoastră, domnule ministru, cu rugămintea de a cere reprezentanților ministerului pe care îl conduceți să verifice situația băimăreanului T. M. G. (ale cărui date de identificare le veți regăsi în anexă) și care trăiește, din luna noiembrie, cu o pensie de încadrare în gradul 2 de handicap, în sumă de 1.280 de lei, din care 185 de lei sunt rețineri impuse de executorul judecătoresc pentru achitarea unor datorii restante.

Citește și: Bonuri de masă 2023: Ce trebuie să știe angajații care primesc aceste vouchere la locul de muncă

Potrivit datelor oferite de domnul Goie, până în luna septembrie 2022 a fost încadrat în gradul trei de handicap și a muncit part-time, patru ore, însă începând cu luna septembrie a anului trecut a fost încadrat în gradul II fără drept de muncă, iar pensia pe care o primește după mai bine de 30 de ani munciți este de 1.280 de lei, existând proprire și pe această sumă.

În consecință vă întreb, domnule ministru:

1. Cine actualiezează datele noilor pensionari care au dreptul la acest card valoric ulterior datei la care a intrat în aplicare și cum sunt anunțați beneficiarii că pot intra în posesia cardului?
2. În cazul domnului Goie, care ar fi trebuit să beneficieze de acest card încă din luna septembrie 2022 se vor aloca fondurile pe lunile în care nu a primit acest ajutor oferit de statul român?
3. Câți beneficiari ai cardului valoric „Sprijin pentru România” există în prezent și câți au fost adăugați în programul de sprijin în ultimele șase luni?

În consecință, domnule ministru, am să vă rog să dispuneți verificarea cu celeritate a acestei situații și să îmi comunicați răspunsul cât mai curând posibil, pentru ca, în cazul în care este o eroare în cazul domnului G., acesta să primească ajutorul meritat așa cum îl primesc milioane de români.

Aveți întreaga mea prețuire pentru munca pe care o depuneți cu profesionalism în fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și vă asigur de întreaga mea deschidere și disponabilitate și în viitor. Având convingerea că vă veți ocupa cu celeritate de problema semnalată, vă mulțumesc anticipat!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea