Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere de energie 2023: Când va fi virată următoarea tranșă de bani și cum vor putea fi folosiți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere de energie 2023: Când va fi virată următoarea tranșă de bani și cum vor putea fi folosiți

În cursul anului trecut, cardurile de energie au fost introduse, însă inițiativa a continuat și în anul 2023. Cu ajutorul acestora, românii vulnerabili beneficiază de 1.400 de lei în două rate. Banii pot fi folosiți pentru a achita facturile la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, dar și pentru achiziția de butelii de gaz, lemne de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Când intră banii pe cardurile de energie?

Statul vine în ajutorul românilor vulnerabiili și îi ajută cu plata facturilor la energie. În total, peste patru milioane de români beneficiază de cardurile de energie. Bugetul alocat programului este de 2,8 miliarde de lei.

Programul prevede ca banii să fie acordați în două tranșe. Valoarea fiecăreia este de 700 de lei. Cu ajutorul acestor carduri de energie, românii pot plăti servicii/produse precum: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Foarte mulți dintre beneficiarii acestui proiect se întreabă când va intra următoarea tranșă de bani. Se pare că, românii nu vor avea mult de așteptat. Potrivit anunțului făcut de fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cardurile vor fi alimentate în luna septembrie.

”Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, declara fostul ministru.

Peste patru milioane de români beneficiază de cardurile de energie

La momentul actual, au fost emise și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili. De asemenea, au fost soluționate 17.700 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

Numărul românilor care beneficiază de cardurile de energie ajunge la peste patru milioane. Pentru acest program au fost alocate 2,8 miliarde de lei.

De precizat este și faptul că persoanele pot beneficia de cei 1.400 lei până la data de 31 decembrie 2023. Banii ajung la români în două tranșe. Prima tranșă de bani, de 700 de lei, s-a acordat începând cu luna februarie 2023, iar cea de-a doua se acordă începând cu luna septembrie 2023. Este posibil ca inițiativa să nu mai continue în 2024, voucherele de energie fiind desființate la începutul anului viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea