Rămâi conectat

Sport

Volei Alba-Blaj – Ştiinţa Bacău, bătălia pentru supremaţie! *Duminică, ora 18.00, arde Sala „Timotei Cipariu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Volei Alba-Blaj şi Ştiinţa Bacău se duelează în primul meci oficial al anului 2014 pentru prima poziţie a Diviziei A1 la volei feminin, în Sala „Timotei Cipariu” fiind derbyul campionatului.

Branko Gajic vrea să dea o nouă lovitură campioanei, pe care nu o aşteaptă cu „pâine şi sare” în Sala „Timotei Cipariu”, pentru duelul programat duminică, 19 ianuarie, de la ora 18.00, televizat în direct pe Digi Sport 3. Meciul de debut în 2014 este un derby în adevăratul sens al cuvântului, între protagoniste ale acestei stagiuni voleibalistice. În „Mica Romă” vine deţinătoarea titlului şi liderul la zi, Ştiinţa Bacău, reprezentanta României în Champions League. În competiţia supremă, într-o grupă foarte dificilă, elevele lui Grapă s-au clasat pe locul al treilea, cu două victorii şi 4 eşecuri (0-3 şi 3-1 cu Tauron MKS Dabrowa Gornicza, 3-2 şi 1-3 cu Volero Zurich, dublu 0-3 cu Dinamo Kazan). „Orice meci cu deţinătoarea titlului este o provocare şi o încercare continuă de autodepăşire. Indiferent de adversar, noi jucăm de fiecare dată la victorie, îmi doresc ca fetele să fie relaxate, dar determinate, astfel încât să putem repeta rezultatul din tur”, a declarat antrenorul Branko Gajic (Volei Alba-Blaj).

*Luptă pentru fotoliul de lider, în etapa a 13-a

Cum cele două combatante sunt despărţite de un singur punct, meciul poate schimba liderul, întrebarea fiind pentru cine va fi runda a 13-a una cu ghinion… Meciul de duminică poate schimba liderul la zi din prima ligă a voleiului feminin, Ştiinţa având 33 de puncte, iar Dinamo şi Volei Alba-Blaj câte 32. Întâlnirea orgoliilor se anunţă extrem de încinsă, spectaculoasă, deschisă oricărui rezultat, conjudeţenele dând mereu o replică aspră moldovencelor (meciuri încheiate în 5 seturi), mai ales în faţa publicului blăjean, unul fabulos. Un plus de adrenalină picură şi amintirea confruntării din tur, când Bacăul a cunoscut gustul amar al eşecului, în propria sală, înregistrând unicul eşec al sezonului pe prima scenă în actuala ediţie. Deci, dincolo de miza enormă ce poate creiona decisiv configuraţia clasamentului la „vârf”, la finele sezonului regulat, Bacăul poposeşte în Alba cu o imensă sete de revanşă. Pe de altă parte însă, apare şi reversul, pentru că, în urmă cu un an, în sferturile Cupei României, în meciul retur, disputat în 16 ianuarie 2013, blăjencele au şuferit un şoc teribil, ratând calificarea în „careul de aşi” (scor 2-3), deşi au fost la două mingi de semifinale!!!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, performanță extraordinară: calificare în semifinale la Under 19! „Alb-negrii” au eliminat CSM Reșița, campioana de anul trecut

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară: calificarea în semifinalele Campionatului Under 19! În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța). Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de D. Nistor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea