Volei Alba Blaj, start în forţă în nou an: meci în Champions League | Formaţia din „Mica Romă” s-a despărţit de Maggioni şi caută un centru

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Start în forţă pentru Volei Alba Blaj, tripla campioană a României, în 2018, formaţia din „Mica Romă” urmând să susţină primul meci oficial al anului în competiţia supremă a voleiului feminin, Champions League. Astfel, în 11 ianuarie, în a doua etapă a grupei A, fetele lui Darko Zakoc vor evoluat în deplasare, în Polonia, cu Developres Rzeszow, în duelul echipelor ce au strâns trei puncte după prima rundă. În această perioadă, în efectivul formaţiei blăjene au apărut modificări. Asfel, deţinătoarea eventului caută un centru, o dorinţă expresă a tehnicianului sârb, dar în acelaşi timp, CSM Volei Alba Blaj s-a despărţit de Renata de Andrade Maggioni. Cele două părţi au convenit, de comun acord, să rezilieze înţelegerea scadentă la finele acestei stagiuni, mutarea fiind cauzată în principal de problemele medicale ale voleibalistei. Jucătoarea braziliană s-a întors deja în ţara natală, unde se va recupera în urma accidentării care o ţine, de peste două luni, pe tuşă. Un caz similar s-a petrecut în vară, înaintea startului sezonului, când o altă nou-venită, extrema Lisa Izquierdo s-a accidentat grav la genunchi (leziune a ligamentelor încrucişate), lipsind o perioadă îndelungată de lângă fileu, iar Volei Alba Blaj s-a văzut nevoită să caute o variantă de substituire.

*Antrenamente la foc automat

De doar 4 zile de vacanţă au beneficiat echipierele deţinătoarei titlului, imediat după ultimul joc din anul precedent, cel de la Lugoj, în rest antrenorul Darko Zakoc programând antrenamente pentru Salaoru şi compania inclusiv în preajma Crăciunului şi a Revelionului. Asta întrucât prima lună a noului an înseamnă o perioadă densă cu 5 jocuri, în două competiţii, Divizia A1 şi Champions League. Celor două deplasări europene, din Polonia (11 ianuarie, Developres Rzeszow) şi Franţa (ASPTT Mulhouse VB, 24 ianuarie), se adaugă alte trei întâlniri din campionat, cu “U” Cluj (acasă, 13 ianuarie), Penicilina Iaşi (deplasare, 20 ianuarie) şi derby-ul cu CSM Bucureşti (în Sala “Timotei Cipariu”, 27 ianuarie).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

 

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Dan HENEGAR

Must de Jidvei