Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, pentru a 4-a oară în grupele Champions League | Echipa din “Mica Romă”, repartizată în urna a treia a competiției continentale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, câștigătoarea eventului național în ediția anterioară, va evolua pentru a 4-a oară în grupele Champions League, competiția supremă a voleiului feminin de pe “Bătrânul Continent”, fiind repartizată în urna a treia înaintea tragerii la sorți.

Echipa din “Mica Romă”, ce se mândrește cu o performanță remarcabilă, disputarea a două finale europene consecutive, în 2018 – Liga Campionilor și în acest an în Cupa CEV, va afla în 25 octombrie, când va avea loc tragerea la sorți, la Sofia, adversarele din grupa Ligii Campionilor, ediția 2019/ 2020, fiind repartizată în urna a 3-a.

Dar iată componența urnelor, în care se vor regăsi 20 de formații: *Urna I: VakifBank Istanbul, Imoco Volley Conegliano, Dinamo Moscova, Eczacibasi VitrA Istanbul, Igor Gorgonzola Novara; *Urna a II-a: LKS Commercecon Lodz, RC Cannes, Lokomotiv Kalinigrad Region, Bodowlani Lodz, Nantes VB; *Urna a III-a: CSM VOLEI ALBA BLAJ, Allianz MTV Stuttgart, Nova KBM Branik Maribor, Maritza Plovdiv, LP Salo; *Urna a IV-a: Fenerbahce Opet Istanbul, Savino Del Bene Scandicci, Uralochka-NTMK Ekaterinburg, plus două echipe venite din calificări. Formațiile vor fi repartizate în 5 grupe, iar meciurile sunt programate în 19-21 noiembrie (etapa 1), 26-28 noiembrie (etapa a 2-a), 17-19 decembrie (etapa a 3-a), 21-23 ianuarie 2020 (etapa a 4-a), 4-6 februarie 2020 (etapa a 5-a), 18 februarie (etapa a 6-a).

Gruparea condusă de Darko Zakoc va disputa partidele considerate pe teren propriu tot în Sala “Transilvania” din Sibiu, locația obișnuită a jocurilor europene. Reprezentanta Româniiei este calificată direct în grupele Ligii Campionilor, asta după ce, în ediția anterioară, din postura de vicecampioană, Volei Alba Blaj a evoluat în tururile preliminarii din Champions League, unde a depășit UP Olomouc, fiind eliminată de MTV Stuttgart. Parcursul european a continuat însă într-o manieră extraordinară, până în finala Cupei CEV, a doua competiție ca importanță, o dublă cu Busto Arsizio.

Înaintea debutului în cea de-a șasea campanie europeană consecutivă (drum început în 2014), Volei Alba Blaj a strâns 48 de jocuri internaționale oficiale (19 victorii și tot atâtea înfrângeri). În precedentele trei prezențe în grupele Ligii Campionilor, formația blăjeană a reușit în 2018 să depășească această fază, calificându-se între primele șase și organizând ulterior Final Four-ul de la București, când a obținut cel mai important rezultat din istoria voleiului feminin autohton: medaliile de argint.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea